emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт


Шановні дописувачі-блогери! У зв'язку з редизайном сайту, редакція закрила можливість додавати дописи у цей розділ. Однак раді вас попередити, що ми розробили новий розділ «Спецпроекти» у якому й розмістили Блоги. А також дещо змінили умови розміщення дописів у блогах.

Ті з вас, хто готує матеріали і має бажання опублікувати їх у блогах, можуть написати на електронну скриньку [email protected]. Звертаємо вашу увагу, що редакція залишає за собою право вирішувати чи публікувати ці тексти у розділі Блоги.

Прошу також зауважити, що у нас є розділ «НарКор», де усі зареєстровані читачі мають можливість публікувати свої новини чи інформацію.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами.

Kabachinska


БЛОГ (ДОПИСИ)

Світлана Кабачинська

Всього записів: 60

Про автора:

Життя - Вітчизні, честь - нікому

Теги користувача

Про автора


» Життя - Вітчизні, честь - нікому

Це – кредо Світлани Кабачинської
Кабачинська Світлана Іллівна (народилася 3 вересня 1956 року) родом із Зінькова Віньковецького району Хмельницької області. Там і зростала разом з двома братами. Батько, Кабачинський Ілля Володимирович, був директором Зіньківської середньої школи. Мама, Кабачинська Олена Кирилівна, викладала в цій школі українську мову і літературу.
1973 року із золотою медаллю закінчила Зіньківську середню школу. Ще в школі визначилась її життєва дорога. Весь район, читаючи її статті в «Сільських новинах» (а писати до районної газети Світлана почала з 7 класу), не сумнівався: бути дівчині журналісткою.
Так і сталося. 1978 року, з відзнакою закінчивши факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка (нині – Київський національний університет), Світлана Кабачинська почала працювати в Хмельницькій обласній газеті «Радянське Поділля»: кореспондентом відділу культури і шкіл, завідувачкою відділу національного відродження. Саме її перу належали перші публікації в цій газеті, що будили національні почуття українців, порушували проблеми утвердження в Україні української мови і культури, самоідентифікації нашого народу, відчуття людської гідності.
У липні 1992 року депутати Хмельницької міської ради обрали Світлану Кабачинську редактором Хмельницької міської газети «Проскурів». Та різне із міським начальством розуміння ролі преси в житті міста змусило пані Світлану 1998 року покинути редакторське крісло – щоб і далі в своїй професійній діяльності відстоювати власні переконання й утверджувати свободу слова.
З 1 жовтня 1998 року і досі Світлана Кабачинська працює власним кореспондентом у Хмельницькій області міжнародного інформаційно-аналітичного тижневика «Дзеркало тижня» (м. Київ) - найавторитетнішого в Україні друкованого видання.
З вересня 1998 року Світлана Іллівна займається і викладацькою діяльністю: в Хмельницькому національному університеті і Хмельницькому університеті управління та права викладає навчальні курси «Основи журналістики», «Міжнародна журналістика», «Зв’язки з громадськістю».
Вона - член Національної Спілки журналістів України з 1979 року. Делегат усіх журналістських з’їздів у незалежній Україні. Тривалий час обиралася членом правління і ревізійної комісії НСЖУ. Протягом усієї професійної діяльності веде активну громадську роботу. У 1994-1998 роках була депутатом Хмельницької обласної ради. З 2002 року – член Всеукраїнської комісії журналістської етики. Член правління обласної організації НСЖУ. Голова Хмельницької міської журналістської організації.
Світлана Кабачинська удостоєна багатьох професійних відзнак і державних нагород. Лауреат премій Національної Спілки журналістів України «Золоте перо» (1996), «Журналіст року» (1998). Нагороджена знаком «Почесний член НСЖУ» (2004), Золотою медаллю української журналістики (2009). 2009 року отримала найвище професійне визнання - звання «Зірка української журналістики».
Заслужений журналіст України (1997). Кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня (2006).
Автор книг публіцистики і прози: «Хмельницькому -500» (1993), «Щоденник революції» (2005), «Символ епохи» (2006), «Все починається з любові» (2006), «Крізь учорашній дощ» (2007), «Хмельниччина справжня» (2008).
Одружена. В сім’ї – троє дітей. Підростає вже й онук.
«Усе своє життя, - каже Світлана Кабачинська, - я роблю все для того, щоб Україна була українською, а людина жила в ній із гідністю».


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     

«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо