emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт


Шановні дописувачі-блогери! У зв'язку з редизайном сайту, редакція закрила можливість додавати дописи у цей розділ. Однак раді вас попередити, що ми розробили новий розділ «Спецпроекти» у якому й розмістили Блоги. А також дещо змінили умови розміщення дописів у блогах.

Ті з вас, хто готує матеріали і має бажання опублікувати їх у блогах, можуть написати на електронну скриньку [email protected]. Звертаємо вашу увагу, що редакція залишає за собою право вирішувати чи публікувати ці тексти у розділі Блоги.

Прошу також зауважити, що у нас є розділ «НарКор», де усі зареєстровані читачі мають можливість публікувати свої новини чи інформацію.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами.

Max


БЛОГ (ДОПИСИ)

Про автора Життя за ради Батьківщини

Кличко: Чинна влада не захищає інтереси людей

 

Дворазовий чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії, лідер опозиційної партії "Удар" Віталій Кличко запропонував іншим опозиційним партіям підписали угоду про співпрацю на виборах до парламенту у жовтні та про принципи створення парламентської більшості у новій Верховній Раді.

 

Сам чемпіон світу запевняє, що цього року залишить бокс і займатиметься політикою. Поки що ж у найближчі дні вирушає до Австрії на тренування перед важливим боєм із англійським боксером Дереком Чісорою, який відбудеться у лютому в Мюнхені.

 

Віталій Кличко: 18 лютого я зустрінуся із одним із найсильніших спортсменів у важкій вазі, Дереком Чісорою. Бій буде дуже цікавим, дуже непростим. Я впевнений, що молодий, голодний до перемог, талановитий боєць битиметься дуже мотивовано за звання чемпіона світу, а я готуюся довести, що є найсильнішим спортсменом у світі.

 

І я готуюся довести ще раз, що я зможу віддати свій титул, яким свого часу володіли Майк Тайсон, Мохаммед Алі, Ленокс Льюїс, тільки добровільно. Ніхто у мене його не зможе відібрати.

 

ВВС Україна: Чи після цього бою ви ще плануєте інші бої чи повністю зосередитеся на політиці і виборах?

 

Віталій Кличко: Спорт завжди був, є і буде у моєму житті. Сьогодні о шостій ранку я був у спортзалі, на початку десятої - в офісі. Щодо активної спортивної діяльності, то я не маю наміру бити рекорд американця Джорджа Формана, який став чемпіоном світу у 45-річному віці.

 

Останній акорд я зроблю найближчим часом. Зараз 90 відсотків свого часу я займаюся політикою, а скоро це буде 100 відсотків.

 

ВВС Україна: Тобто, до парламентських виборів у жовтні ви хочете цей "акорд" поставити чи це може бути і пізніше?

 

Віталій Кличко: До парламентських виборів я це зроблю. Але знаєте, навколо цього так багато спекуляцій, що зараз я не хочу багато про це говорити.

 

ВВС Україна: Соціологи кажуть, що принаймні станом на сьогодні ваша партія "Удар" долає 5-відсотковий бар’єр, необхідний для проходження у парламент. Але багато хто вважає це своєрідним феноменом, бо у партії знають лише вас. "Удар" вважають партією однієї особи. А ви чим пояснюєте таку популярність?

 

Віталій Кличко: Ми об’єднали навколо себе людей, які не були при владі, які є авторитетами, до них є довіра. До нас приходить багато людей, які розчарувалися у політиці, але вони хочуть щось змінити у державі. Приходять ті, хто є моральними авторитетами у регіонах.

 

І в даному випадку політика - це гра не однієї людини. Віталій Кличко сам нічого не зможе зробити. Наша команда дуже велика.

Можливо, це недолік, що лише Віталій Кличко - найвідоміший у цій команді. Проте є багато людей, які мають не таке відоме прізвище, але вони люди професійні і авторитетні.

 

В Україні вже звикли, що до першої п'ятірки партії беруть відомих акторів, співаків, спортсменів. Ми набираємо людей за головним критерієм – професійності і моральності, для котрих європейські цінності є найголовнішими.

 

ВВС Україна: Доводилося чути, що не лише у випадку із вашою партією, а й з деякими іншими, передусім непарламентськими, члени команди не ведуть публічної діяльності, оскільки остерігаються тиску і переслідування з боку влади. Як у вашої партії "Удар", яку ви проголосили опозиційною, складаються стосунки із владою?

Віталій Кличко: Тиск на нас вже є. Багато людей, які займаються бізнесом, хвилюються, оскільки в Україні бізнес залежить від влади. Ми цей тиск відчували і під час місцевих виборів, і зараз я бачу, що він продовжується.

 

ВВС Україна: Ви сказали, що у виборчих списках не потрібні актори чи спортсмени. А чи може у вашому списку бути ваш брат Володимир Кличко?

 

Віталій Кличко: У списку і у першій п’ятірці може бути будь-хто, але головне, це мають бути люди, які поділяють наші принципи і є професійними, які мають репутацію. Це перший пріоритет.

 

Щодо Володимира. Він поділяє мої погляди, підтримує мене, він переконаний, що тільки шлях євроінтеграції України є єдино правильним. Але ми не хочемо перетворювати партію на "family business", сімейну справу.

 

Нам також не потрібні люди, які декларують підтримку, але нічого не роблять для цього.

 

На жаль, сьогодні мій брат не має часу 100-відсотково працювати у політиці, і тільки тому він не є членом партії. Бо якщо щось робити, цьому треба віддаватися повністю. І отримувати 100-відсотковий результат. А заради партійного квитка йти у партію не варто.

 

ВВС Україна: Чому ви, успішна людина, обрали опозиційний шлях, а не шлях співпраці із правлячою партією, яка також декларує європейський вибір для України. Чому ви протиставляєте себе владі?

 

Віталій Кличко: Тому що кожен політик повинен відстоювати інтереси людей, а не інтереси фінансово-промислових груп. Так склалося, що чинна влада не захищає інтереси людей. Тому це не так випадково і легко відбулося – піти в опозицію.

 

Влада декларує реформи, але чомусь іде шляхом підняття пенсійного віку, закриває школи, а після податкової реформи представники малого та середнього бізнесу виходять на вулицю із протестами.

 

ВВС Україна: Ви заявляли, що опозиція має шанси виграти парламентські вибори, сформувати більшість у Верховній Раді. Але ж на посаді президента лишиться Віктор Янукович, до якого ви зараз в опозиції. Україна ж після відновлення Конституції 1996 року знову стала президентсько-парламентською країною, де роль парламенту менша, ніж глави держави.

 

Віталій Кличко: Ми можемо співпрацювати, але тільки у тих питаннях, які відповідають інтересам людей. Інакше ми говоримо – у нас зовсім інша позиція, і ми її захищатимемо.

 

На сьогодні парламент став кишеньковим органом адміністрації президента. Завдяки "тушкам", які допомогли утворити більшість у Верховній Раді.

 

Я впевнений, що у нас є шанси створити більшість у новому парламенті і привести до Верховної Ради моральних людей з демократичними поглядами, які не зраджують своїм принципам, є професіоналами і зможуть захистити інтереси широкого загалу. Сьогодні ж парламент захищає інтереси лише окремих людей.

 

теги: влада не захищає людей

16 Січня 2012, 00:41:25 4706 0



Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.26
42.27

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     

«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо