emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт


Шановні дописувачі-блогери! У зв'язку з редизайном сайту, редакція закрила можливість додавати дописи у цей розділ. Однак раді вас попередити, що ми розробили новий розділ «Спецпроекти» у якому й розмістили Блоги. А також дещо змінили умови розміщення дописів у блогах.

Ті з вас, хто готує матеріали і має бажання опублікувати їх у блогах, можуть написати на електронну скриньку [email protected]. Звертаємо вашу увагу, що редакція залишає за собою право вирішувати чи публікувати ці тексти у розділі Блоги.

Прошу також зауважити, що у нас є розділ «НарКор», де усі зареєстровані читачі мають можливість публікувати свої новини чи інформацію.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами.

Дорожній контроль Хмельницький


БЛОГ (ДОПИСИ)

Про автора ДАІшний контроль

У відділку міліції побили адвоката

 

Офіційно правоохоронці заявляють, що з цього приводу створена комісія. Неофіційно кажуть, що хлопець поводився агресивно

Нещодавно до Південно-Західного відділку міліції Хмельницького привезли 28-річного Ігоря Дем’янова. Він працює адвокатом. Хлопець каже, що його затримали незаконно. У кабінеті відібрали мобільний телефон та одягнули наручники. Катування тривало до самого ранку.  

- Ввечері 23 жовтня нас зупинили працівники ДАІ, - розповідає Ігор Дем’янов. – Вони вирішили, що водій був у нетверезому стані. Я разом з двома приятелями поїхав до обласного наркологічного диспансера. Там товариш попросив надати йому правову допомогу. Я представився адвокатом, і сказав, що водій може здати кров на вміст алкоголю. До приміщення наркологічного диспансеру зайшли четверо чоловіків. Один з них сказав: «Хто ти такий, щоб щось вимагати?».

Ігор Дем’янов представився ще раз, та попросив незнайомців пред’явити свої посвідчення. Ті відмовилися. Натомість один із них схопив Ігоря за куртку та штовхнув на іншого. Той жбурнув Дем’янова до стіни.

- Хоча вони і не пред’явили свої посвідчення я зрозумів, що це міліціонери, - каже Ігор Дем’янов. – Тим більше, вони привели одного затриманого, аби перевірити його на алкоголь. Тож я вирішив не сперечатися. Вийшов на вулицю, і поки водій здавав кров на алкоголь, курив разом з іншим приятелем.

Невдовзі з приміщення диспансеру вийшла уся четвірка. Вони сіли в уазик, посадивши у закуток для затриманих хлопця, котрого привезли з собою для обстеження.

- Потім усі четверо виходять з машини, і до Ігоря, - розповідає його приятель Сергій. – Схопили його за куртку і поволокли в приміщення диспансеру. Ігор вимагав пояснень: «Хто ви такі? На якій підставі мене затримуєте?». У диспансері вони хотіли, щоб Ігор пройшов медичне обстеження на алкоголь, оскілки він п’яний. Ігор запитав, на якій підставі він має проходити медичне обстеження. Тоді чоловіки схопили його і поволокли на вулицю. Затриманого пересадили до себе в машину, а Ігоря кинули на його місце. Він супротиву не чинив.

Чоловіки повідомили, що везуть затриманого до Південно-Західного відділку міліції. Уазик зрушив з місця. За кілька хвилин вийшов приятель Ігоря, котрий здавав кров на вміст алкоголю. Хлопці поїхали у відділок. Однак там Ігоря не було. Через деякий час він зателефонував і розповів, що знаходиться під стінами районного відділку міліції.       

- Приїжджаємо туди і справді, стоїть той уазик, - розповідає Сергій. – Через грати нам вдалося поспілкуватися з Ігорем. Він казав, що йому погрожують вбивством.   

   Як з’ясувалося, до райвідділу привезли одного із затриманих. Згодом уазик під’їхав до Південно-Західного відділу міліції. Ігоря Дем’янова завели до приміщення.

- У кабінеті одягнули на мене наручники, - розповідає Ігор Дем’янов. – Відібрали телефон. Почали знущатися. Погрожували вбивством та зґвалтуванням. То один підійде вдарить, то інший. З розбитих губ йшла кров. Я сплюнув на підлогу. Мене почали бити. Довелося ковтати криваву слину. Кров зверталася, і я почав задихатися. Попросив води. Не дали. Попросився у туалет. Не пустили. Натомість один з міліціонерів вдарив мене ногою в пах. Як тільки я втратив пильність, знову вдарив в пах.            

Під ранок до відділку міліції приїхала мати та дружина Дем’янова. Рідним не сказали про Ігоря жодного слова.

А в цей час за стінкою, міліціонери складали рапорт.

- Вони сидять і обговорюють, куди я їх бив, - розповідає Ігор Дем’янов. – Пишуть рапорти і сміються. Час від часу то один мене вдарить, то інший. Я не витримав і почав кричати, в надії, що мене почують мешканці гуртожитку, в котрому розташувався відділок міліції. Відверто кажучи, думав, що живим звідти я не вийду. Відпустили близько 7 години ранку.

- Я одразу звернувся на травмпункт. Написав заяву до міської прокуратури та відділу внутрішнього розслідування.   

Згідно довідки з травмпункту Ігор Дем’янов отримав закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку. На тілі синці та гематоми.

Після цього випадку хмельницькі адвокати звернулися з колективним листом до Генеральної прокуратури МВС України з вимогою притягнути до відповідальності винних у цьому інциденті.

- Ми вимагаємо притягнути до кримінальної відповідальності працівників міліції, винних у побитті адвоката Ігоря Дем’янова, за втручання у адвокатську діяльність, завідомо незаконне затримання, катування, перевищення влади та незаконне позбавлення волі, - каже адвокат потерпілого Дмитро Вагін.

Правоохоронці поки що ситуацію не коментують. Однак заявляють, що справа розслідується.

- Заява прийнята черговим прокуратури, - каже помічник прокурора міста Хмельницького Роман Боднар. – Заявник скаржився на незаконні дії міліціонерів. Нині проводиться перевірка щодо законності дій працівників міліції і самого Дем’янова.

Днями з приводу цього інциденту була скликана прес-конференція за участі потерпілого, адвокатів та правоохоронців.

- Аби усе з’ясувати, по цій справі створена комісія, - заявив помічник начальника УМВС України в Хмельницькій області Микола Роля.    

Неофіційно міліціонери кажуть, що затриманий порушував громадський порядок, обзивав правоохоронців та зірвав роботу обласного наркологічного диспансеру. Твердять, що мають відеозаписи з камери спостереження диспансеру. Щоправда, час запису – усього кілька десятків секунд.

- Де інше? Більшу частину вони просто стерли. Міліція вилучила цей запис вже наступного ранку. Для чого так поспішати? Коли мене везли в машині, я знімав на телефон. Вранці мені його повернули, але зі стертими файлами. До цього часу у мене не відбирали жодних пояснень. Немає протоколу затримання. Порушень з боку міліції вже більш ніж достатньо, - каже Ігор Дем’янов.

 

Михайло ЖИЛА.

 

Фото автора.

теги: диспансер

3 Лютого 2011, 22:32:04 3112 0



Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.5
39.52
42.22
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     

«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо