emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт


Шановні дописувачі-блогери! У зв'язку з редизайном сайту, редакція закрила можливість додавати дописи у цей розділ. Однак раді вас попередити, що ми розробили новий розділ «Спецпроекти» у якому й розмістили Блоги. А також дещо змінили умови розміщення дописів у блогах.

Ті з вас, хто готує матеріали і має бажання опублікувати їх у блогах, можуть написати на електронну скриньку [email protected]. Звертаємо вашу увагу, що редакція залишає за собою право вирішувати чи публікувати ці тексти у розділі Блоги.

Прошу також зауважити, що у нас є розділ «НарКор», де усі зареєстровані читачі мають можливість публікувати свої новини чи інформацію.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами.

Дорожній контроль Хмельницький


БЛОГ (ДОПИСИ)

Про автора ДАІшний контроль

Перевищив швидкість, …не виходячи з кабінету

 24 Вересня 2009 Микола ЗАВЕРУХА 

Так штрафують за порушення правил працівники Державтоінспекції
До кореспондентського пункту нашої газети зателефонував приватний нотаріус з Красилова Анатолій Грибчик і з обуренням розповів, що безпідставно оштрафований на триста гривень праців- никами Державтоінспекції. На його адресу надіслали «лист щастя» (повідом- лення ДАІ про скоєння правил дорожнього руху – авт.) про те, що 5 серпня ни- нішнього року він, перебуваючи за кермом автомобіля «MITSUBISHI», пере- вищив швидкість руху на 27 кілометрів за годину в с.Червона Зірка Хмельницького району. До рапорту, підписаного інспектором Хмельницького взводу дорожньо-патрульної служби, був при- кріплений знімок, зроблений приладом «Візир», на якому чітко видно автомобіль «MITSUBISHI Pajero» державний номер ВХ2220. Щоправда, останні дві літери, якими позначають серію державного номера, в кадр не потрапили. Уже цей факт мав би стати приводом для того, щоб не брати фото до уваги і не складати ніяких протоколів. Не насторожив інспек- тора ДПС й витяг з бази даних, який він також надіслав пану Грибчику. Там чітко значиться: «MITSUBISHI Pajero» з державним номером ВХ2220АІ знято з обліку для реалізації у вересні 2008 року.
– Мене шокувало це повідомлення. Бо «MITSUBISHI» продав ще торік і придбав автомобіль «HONDA CR-V», якому при реєстрації, на підставі моєї заяви, присвоїли той самий державний номер, який був у попереднього авто. Та й 5 серпня я нікуди не їздив. А працював у своєму офісі. Того дня виконав двадцять вісім нотаріальних дій. (Хто хоч раз відвідував нотаріуса, знає, скільки часу потрібно потратити на оформлення одного документа – авт.), – розповідає Анатолій Грибчик.
І як додаток до своїх слів показує два документи. У «Відомості виконання перевірок справжності спеціального бланка нотаріальних документів» значиться, що він робив запит в єдиний реєстр спеціальних бланків усього через двадцять шість хвилин після часу зафіксованого «Візиром» порушення правил дорожнього руху. А щоб доїхати навіть швидкісною іномаркою від Червоної Зірки до Красилова, потрібно потратити майже годину. Інший документ – довідка 6-го ВРЕР УДПІ УМВС України в Хмельницькій області – підтверджує перереєстрацію державного номера з MITSUBISHI на автомобіль HONDA CR-V у вересні минулого року.
Юрист також сумнівається в достовірності фотографії «Візира», на якій чітко видно прорізи дисків на колесах:
– Я вважаю, що це фальсифікація.
Наразі пан Грибчик збирається подати позов на неправомірні дії інспектора ДПС у суд.
Буквально через декілька днів нашої розмови з Анатолієм Мусійовичем у засобах масової інформації з’явилося повідомлення про те, що Генеральна прокуратура України заборонила Державто- інспекції штрафувати порушників правил дорожнього руху без їх відома, опираючись лише на покази приладу «Візир». Відтепер інспектор повинен зупиняти водія, який перевищив швидкість, і разом з ним складати протокол про порушення. Раніше ця практика виглядала наступним чином: даівець фіксує порушення на «Візир», виписує штраф і надсилає такий собі «лист щастя». Інспектори повинні запобігати порушенням на дорогах, а не просто фіксувати їх і карати неслухняних, переконані у Генпрокуратурі. Якщо ж ДАІ проігнорує це розпорядження, водіям радять звертатись до суду. 
У Міністерстві внутрішніх справ України мають свою думку з цього приводу: Генеральна прокуратура не забороняла Державтоінспекції використовувати прилад «Візир» для фіксації перевищення автомобілями швидкісного режиму. Про це заявив заступник міністра Олександр Савченко, коментуючи інформацію, яка з’явилася в ЗМІ.
– Генпрокуратура не забороняла «Візир». Вони рекомендували нам поки його використовувати як допоміжний фіксуючий засіб для складання протоколів, – сказав міліцейський чиновник.
При цьому він зауважив, що 7 липня МВС отримало припис прокуратури, але після консультацій з експертами щодо його використання 17 липня МВС надало Генпрокуратурі свою відповідь. Однак з Генпрокуратури ніяких документів з цього приводу не надходило. В суд вони також не зверталися про невиконання припису.
– Ми вважаємо, що прокуратура сьогодні до нас не має претензій, ну, а ми ж до прокуратури ніколи в житті претензій не мали, – зазначив Олександр Савченко.
Водночас він висловив здивування, чому інформація про подання, яка надійшла 7 липня, тільки у вересні набула резонансу.
– Закон є, закон прийнятий, і закон ніхто відмінити не може – ні Генпрокуратура, ні суд, ніхто, – наголосив заступник міністра внутрішніх справ.
А поки Генеральна прокуратура та Міністерство внутрішніх справ України з’ясовують між собою стосунки щодо правомірності складання протоколів на основі показів «Візиру» без участі порушника правил дорожнього руху, страждати доведеться водіям.
 

теги: красилів

3 Лютого 2011, 22:35:47 4140 0



Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 23.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.59
39.64
42.29
42.34

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     

«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо