emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт


Шановні дописувачі-блогери! У зв'язку з редизайном сайту, редакція закрила можливість додавати дописи у цей розділ. Однак раді вас попередити, що ми розробили новий розділ «Спецпроекти» у якому й розмістили Блоги. А також дещо змінили умови розміщення дописів у блогах.

Ті з вас, хто готує матеріали і має бажання опублікувати їх у блогах, можуть написати на електронну скриньку [email protected]. Звертаємо вашу увагу, що редакція залишає за собою право вирішувати чи публікувати ці тексти у розділі Блоги.

Прошу також зауважити, що у нас є розділ «НарКор», де усі зареєстровані читачі мають можливість публікувати свої новини чи інформацію.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами.

Дорожній контроль Хмельницький


БЛОГ (ДОПИСИ)

Про автора ДАІшний контроль

Міністр звільнив начальника обласного ДАІ -3 (про керівника Державтоінспекції Вінницької області)

Вінницькі даішники "втратили голову"

 


Сенсаційною новиною стала звістка, що міністр внутрішніх справ звільнив сімох керівників Державтоінспекції у різних регіонах. Під гарячу руку міністра потрапив і керівник Державтоінспекції Вінницької області Геннадій Прокопович.

Крім нього, також звільнили керівника обласного управління Державтоінспекції Хмельниччини, заступників начальників в Херсонській та Київській областях, а також командирів окремих підрозділів у Івано-Франківській, Житомирській і Київській областях.

Офіційною версією звільнення цих керівників стали "грубі порушення в організації роботи, а також неналежна робота в частині дотримання законодавства та службової інструкції при спілкуванні інспекторів з учасниками дорожнього руху".

Отже, 39-річний Геннадій Прокопович, який очолював Вінницьку Державтоінспекцію останні півтора року, ще зранку їхав до міністра на нараду як керівник. А вже опівдні шукав нову роботу. Що ж насправді стало причиною звільнення керівника вінницьких даішників, навряд чи вдасться дізнатися, однак ще до цієї наради було кілька "дзвіночків" про такий розвиток подій.

Ще навесні минулого року, після перемоги Януковича на президентських виборах та повної зміни складу уряду, новий міністр внутрішніх справ майже повністю поміняв керівний склад у регіонах. Геннадій Прокопович несподівано зміг утриматися на своїй посаді. Хоча й був призначений попередником Анатолія Могильова Юрієм Луценко, якого так не люблять у "регіонах", що проти опального екс-міністра завели кримінальні справи. У міліцейських кругах кажуть, що Прокоповича "уберегло" на посаді особисте знайомство із теперішнім керівником міліції Вінниччини Валерієм Ноніком. Проте позиції його й досі були хиткі, особливо у міністерстві, яке взялося позбавитися від усього, пов’язаного із колишнім міністром.

Другий негативний "дзвіночок" у бік Прокоповича пролунав на славнозвісній сесії обласної ради за участі сільських, селищних голів та керівників районі у Хмільнику. Там Вінницький губернатор Микола Джига, який ще донедавна був другою людиною у "міліцейській вертикалі", несподівано згадав про даішників.

Звертаючись до зали із словами про необхідність змінити обличчя влади, Джига сказав:

- Зустрічаючи на дорозі представників ДАІ, у кого із вас виникає симпатія до цих облич?

Тоді більшість сприйняла ці слова, як намір губернатора сподобатись пересічним громадянам, і мало хто замислювався, що ці слова казав колишній міліціонер про нинішніх.

Ну а третій "удар" звільнений керівник отримав минулого тижня від керівника Державної інспекції контролю за цінами у Вінницькій області Ігоря Галицького. Той на прес-конференції розповів, що у 2010 році його контора оштрафувала майже на 600 тисяч вінницьких даішників за завищення плати при оформленні реєстраційних документів і документів на право керування транспортними засобами.

При цьому, як стало відомо пізніше, Державтоінспекція оскаржила це рішення у суді й навіть виграла справу. Але інформація дуже швидко поширилась по всій країні. І це при тому, що Прокопович зібрав журналістів та продемонстрував рішення двох судів, які скасували рішення Держінспекції контролю за цінами.

Тож несподіване для невтаємничених рішення міністра про звільнення керівника Вінницької Державтоінспекції насправді стало просто черговим кроком у ланцюгу подій навколо Геннадія Прокоповича.


Олександр ЮРСЬКИЙ


http://vn.20minut.ua/news/10191840

Oстанні коментарі

Вінничина: звільнять кожного третього даішника


Чи стало у Вінниці та області менше аварій?


- За минулий рік на території області загальна кількість аварій зменшилася на 20%, - розповідає начальник Державтоінспекції Вінницької області Геннадій Прокопович. - Загиблих у ДТП стало менше на 37% (106, у 2009 було 172) та поранених менше на 14% (591, у 2009 було 692). За минулий рік сталося 82 дорожньо-транспортні пригоди за участю дітей. Загинуло 14 з них. Ще 119 отримали травми різного ступеня важкості. Порівняно з 2009 роком – число загиблих дітлахів зменшилося вдвічі. А травмованих – на 30%. Також було виявлено майже 261 тисячу порушників правил дорожнього руху. Водіїв, котрі керували автомобілями в стані алкогольного сп’яніння – майже 20 тисяч. Це більше на три відсотки, ніж у 2009 році.


Чи буде в цьому році скорочуватися штат працівників Державтоінспекції?


- Так, буде. Більше скоротять «офісних» працівників. Особовий склад, що займається патрулюванням доріг, скорочуватися майже не буде. Загальна кількість звільнених становитиме 30% від нинішнього штату. Щоб не погіршився аварійний стан на дорогах області – будемо більше працювати.


Ви задоволені роботою своїх підлеглих у минулому році?


- Я вважаю, що п’яте місце з 27 регіонів – це досить добре. Будемо робити все, щоб бути кращими. Таких результатів вдалося досягнути, завдяки цілому комплексу робіт. Це і аналіз аварій за минулий рік, і організація роботи дорожніх патрулів, і освітлення роботи Державтоінспекції в ЗМІ.


Чим обзавелися інспектори Державтоінспекції минулого року?


- Для більш ефективної роботи наших інспекторів ми оснастили їх професійними німецькими алкотестерами «Драгер». Розпочинали ми з одного приладу. Зараз їх у нас вже 11. Прилад зручний. Водій дмухає в спеціальну трубку. Прилад сам робить усі розрахунки і видає квитанцію, в якій вказано п’яний водій чи ні. Ця квитанція додається до протоколу.


На яку суму в минулому році оштрафували водіїв?


- Загальна сума штрафів скала 52 мільйони гривень. Але сплатили не всі, ми отримали лише 43 мільйони.

http://vn.20minut.ua/news/10191360



Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.26
42.27

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     

«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо