clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

24 Липня 2014 р. Світлана ЯСЬКОВА 3135

Найкращий кухар Хмельницького працює у “Веселці”


Оксана Саранчук (праворуч) презентувала аж три види вареників. Фото: Дмитра Скрипника

Принаймні, так вирішило журі кулінарного конкурсу, який сьогодні протягом дня тривав у нашому місті.

Нагадаємо, що в кафе “Баняк” відбувся традиційний кулінарний конкурс на визначення найкращого кухаря Хмельницького. Пальму першості з легкістю виборола шеф-кухар ресторану “Веселка” Оксана Саранчук, потіснивши професійних кулінарів з кафе “Варенична”, “Т-Спринт”, “Буфет №25” та “Баняк”. Хмельницькі кухарі змагалися у приготуванні страв української національної кухні. А саме: практично за дві години потрібно було презентувати дві страви — вареники та голубці. Домашнім же завданням стала фарширована річкова риба на вибір конкурсанта, прикрашена елементами карвінгу.

Пані Оксана не лише блискуче впоралася з поставленим завданням, але й примудрилася перевиконати його. Жінка презентувала аж три види вареників і до кожного подала окремий соус: журі скуштували вареники по-закарпатськи з соусом з білих грибів, вареники з перчиком з гострим томатним соусом та солодкі вареники з ревенем в ягідному соусі. Крім того, шеф-кухар “Веселки” приготувала два види риби: коропа та форель. А на додачу ще й фірмовий домашній оселедець із товстолоба! Пані Оксана каже, що участь у конкурсі брала вперше, проте почувалася впевнено, адже це її улюблена справа, а досвід накопичувала роками.
“Те, що наші хмельницькі кухарі найкращі, я вже знала давно, але нині ще раз переконалася в тому, що людська фантазія не знає меж, - каже директор “Веселки”. - А про працездатність взагалі мовчу. Моя Оксана ще о п'ятій ранку почала вирізати овочі для прикрашання страв. Безмежно пишаюся тим, що вона перемогла!”
“Всі страви Оксани Саранчук були відзначені журі, як найкращі, - запевнила заступник начальника управління торгівлі Хмельницької міської ради Наталя Коваль. - Сподобалися і смак, і креативність, і подача. Переможицю нагородять під час святкування Дня міста”.

 

«Баняк», Оксана Саранчук, «Веселка», конкурс, кухар

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

В Хмельницькому обирають “Найкращого кухаря-2014”

Світлана ЯСЬКОВА 3157
У кафе “Баняк” пригощають жовто-блакитними варениками та голубцями “навиворіт”.
Млинцевий пиріг з сиром та грибами + рецепт млинців за бабусиним рецептом.
оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 1299
Млинці виходять тоненькі, еластичні, не рвуться, не надто масні, просто ідеальні.
Де в Хмельницькому ощасливлять любителя вареників?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 3273
Ці «півмісяці» з тіста із різними начинками вважаються, нарівні з борщем, гордістю української національної кухні.
Шоколадний млинцевий торт з вершково-сирним кремом
оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 407
Неймовірно смачний млинцевий тортик, який тане у роті та припаде до смаку всім ласунам.
Показати ще
Коментарів - 0: