clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

21 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 4001

Короп, запечений в сметані з овочами


Фото: автора

Оскільки у мене чоловік «невиправний» рибалка, тож весь час доводиться вигадувати все нові й нові рецепти для «утилізації» його здобичі. Найчастіший гість на нашому столі — це короп. Його ми просто обожнюємо: фаршируємо, смажимо, солимо, ну і, звісно, запікаємо...

 

Якщо готувати рибину цілою, то потім дуже незручно її розділяти на порції. Але нещодавно я знайшла вихід — запекла коропчика порційними шматками, але так, що на декові рибка абсолютно не втратила своєї цілісності...

 

Інгредієнти:
1,5-2 кг коропа (можна так само готувати товстолоба, білого амура, судака тощо), 4-5 морквин, 2-3 цибулини, 200 г сметани, приправа «До риби», сіль, дрібка цукру, 3-4 картоплини.

Приготування:
Рибу ретельно випатрати, помити, нарізати порційними шматками. Посолити, поперчити, приправити приправою. Викласти шматочки на деко, змащене олією, імітуючи цілу рибину (я при нарізанні ретельно стежила, який шматочок за яким слідує).

Моркву натерти на тертці, цибулю — нарізати кубиками. Спасерувати овочі на сковорідці (за смаком підсолила та додала дрібку цукру). Додати половину сметани й тушкувати все разом.

Нафарширувати овочево-сметанною сумішшю черевце коропа (чим більше овочів, тим смачніше).

Зверху рибу намастити сметаною, яка залишилася, обкласти навколо кубиками картоплі.

Запікати в добре розігрітій духовці до золотавого кольору.

Подавати зі шматочком лимона, прикрасити листочком м’яти. 

риба та морепродукти, рибні страви, короп, запікання, гурман

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2034
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Сьомга з овочами на сковорідці (експрес-рецепт)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 433
При такому способі приготування будь-яка рибка виходить ніжною та соковитою.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1199
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
Справжній єврейський форшмак
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 835
Легендарна холодна закуска з меленого оселедця.
Показати ще
Коментарів - 0: