clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

25 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 790

Салат «Моя фантазія» з курятиною, спаржевою квасолею та помідорами


Фото: автора

Рецепт цього салатика виник в моїй голові абсолютно спонтанно. Я просто змішала продукти, які знайшлися в моєму холодильнику. Результат порадував. Салат вийшов легким та смачним, з приємною гірчично-горіховою ноткою рукколи.

Інгредієнти:

350 г курячого філе, великий помідор, пучок рукколи, 200 г спаржевої квасолі (у мене заморожена, але краще використовувати свіжу), половинка червоної цибулі, цибуля-порей, зубок часнику, спеції для курки, сіль.

Для заправки: 1 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. не гострої гірчиці (у мене «Діжонська»), 1 ч. л. меду, сіль, суміш перців свіжозмелена.

Приготування:


Курячу грудку нарізати крупними смужками, замаринувати в солі й спеціях та відкласти просочуватися на хвилин 15. Потім обсмажити курятину в мінімальній кількості олії до золотавої скоринки (я після цього обсушила м’ясо на паперовому рушнику від залишків жиру).

Потім на цій же олії злегка підсмажити розчавлений зубок часнику, вийняти його та спасерувати на цьому ароматному жирі спаржеву квасолю до готовності (якщо використовуєте заморожену, то попередньо її розморожувати не потрібно).

Подрібнити цибулю-порей.

Помідор нарізати крупними скибочками.

Червону цибулю – кільцями. Листя рукколи перебрати та викласти на дно тарілки.

Зверху – всі інші інгредієнти. Для заправки змішати всі складові та полити цією сумішшю салат.
 

салати, курчтина, помідори, спаржева квасоля

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Здоров’я» з селерою, яблуком та ананасами
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1966
Страва настільки смачна і проста у приготуванні, що я настійно рекомендую вам спробувати її. А ще вона надзвичайно корисна!
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 815
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Теплий салат «Гарона» від шеф-кухаря Олени Ващенко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1800
Незвичний, цікавий і дуже свіжий салатик.
Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 702
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Показати ще
Коментарів - 0: