clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

29 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 957

Семіфредо з ягодами, фісташками і цукатами


Фото: автора

Семіфредо — це традиційний італійський десерт, який нагадує собою м'яке морозиво. Його особливість у тому, що до складу входять різні наповнювачі: від печива і шоколаду до горіхів і різних ягід та фруктів.

Мені сподобалося те, що семіфредо не замерзає в морозилці, а залишається м'яким, повітряним і ніжним. У будь-який момент його можна дістати і одразу ж їсти, отримуючи насолоду. Робиться цей десерт дуже легко. Крім того, йго можна доповнити яким-небудь фруктовим або шоколадним соусом.

Інгредієнти:
2 яйця, 250 мл вершків 33-35% жирності, 50 г цукру, 70 г цукатів, 50 г фісташок, 200 г ягід (у мене суниця, але можна використовувати малину, ожину, чорницю тощо), пакетик ванільного цукру.

Приготування:
Фісташки почистити, за можливості звільнивши їх від зайвого лушпиння, і подрібнити ножем (я трішки підсмажила на сухій сковорідці, а потім оболонка легко видалилася). Суницю помити й перебрати (якщо ви використовуватимете заморожені ягоди, то розморожувати їх слід не до кінця, щоб вони не змінили структуру). Розділити яйця на білки і жовтки. Білки збити до стану щільної піни. Вершки збити до стану густого крему. Жовтки збити з цукром до світлого кольору. Обережно поєднати в одній мисці всі три маси: збиті з цукром жовтки, збиті білки і збиті вершки. Обережно перемішати.


Додати приготовані наповнювачі: подрібнені фісташки, цукати і суницю.

Знову обережно перемішати. Отриману масу перелити у форму (я використовувала залізну прямокутну форму для хліба чи кекса. Її слід змастити невеликою кількістю вершкового масла і встелити харчовою плівкою. Масло потрібно для того, щоб семіфредо потім було легко діставати. Силіконову ж фору нічим вистилати не потрібно).

Відправити у морозилку мінімум на 5 годин (краще на ніч). Коли десерт застигне, вийняти його із форми та прикрасити ягодами.

Окремим рядком: у замороженому вигляді семіфредо може перебувати в морозилці тривалий час. Цей десерт дуже зручний, оскільки ним завжди можна порадувати неочікуваних гостей. Сервірувати можна по-різному: додати жменю ягід, посипати горішками, печивом, а можна просто полити його шоколадним або фруктовим соусом. 

десерти, морозиво, семіфредо, ягоди

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Трюфельний торт – справжня мрія шокоголіків
торти
Світлана ЯСЬКОВА 924
Оригінальний, ніжний, кремовий. Цей шоколадний тортик просто тане у роті!
«Розумне» тістечко – і тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті
солодка випічка, десерти, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 2222
Тому, хто ще не зустрічав такого диво-тістечка, поясню чому воно так називається. Всі інгредієнти змішуються, виходить дуже рідке тісто, але в духовці воно «розумним» чином розшаровується на декілька шарів.
Карамельний чізкейк+рецепт приготування домашнього сира Філадельфія
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 632
Дуже ніжний і неймовірно смачний десерт — ще одна варіація на тему «чізів»!
Горіховий чізкейк – по-справжньому «жіночий» десерт
солодка випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 689
Неймовірний смаколик! Його не описати словами. Текстура просто чарівна, а смак… кремовий, топлений, карамельний...
Показати ще
Коментарів - 0: