clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

30 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 805

Французький грибний крем-суп із часниковими грінками


Фото: автора

Від крем-супу з шампіньйонів не відмовиться, мабуть, жоден найвибагливіший гурман. Якщо ж ви ще жодного разу не куштували такий супчик, то багато втратили, бо ця чудова страва готується дуже просто й швидко.

Головне правило приготування цієї страви — крем-суп повинен бути густим і однорідним. Якщо ж у вас вийшла дуже густа консистенція, то розбавте її бульйоном, у якому варилася картопля. Крем-супи можна повторно розігрівати або в мікрохвильовці, або на плиті, на невеликому вогні.


Інгредієнти:
500 мл м'ясного бульйону (у мене зі свинини, але підійде і курячий), 400 г печериць, 600 г картоплі, 2 цибулини, морквина, 200 мл вершків (у мене 20%) ,1 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. борошна, сіль, суміш перців, дрібка розмарину, куркума, мускатний горіх, зелень петрушки.
Для прикрашання: декілька гілочок рукколи, сухарики, сметана.


Приготування:
Картоплю почистити, нарізати кубиками. Залити м'ясним бульйоном, посолити, відварити до готовності. Після того, як картопля звариться, злити бульйон (але не виливати!), картоплю потовкти. Цибулю дрібно покришити, моркву — натерти на тертці. Гриби помити й нарізати. Обсмажити цибулю та моркву на вершковому маслі. Додати гриби, трохи посолити й приправити спеціями.


Смажити доти, поки не випарується вся рідина. Наприкінці всипати борошно й все разом трохи обсмажити. Подрібнити в блендері гриби з овочами.

Додати грибне пюре до картопляного, трохи посолити, поперчити. Ще раз перемішати все блендером (я просто перемішала ложкою). Влити потроху бульйон. Довести до кипіння, але не кип'ятити (при розігріві також доводити до кипіння, але не кип'ятити).

Наприкінці влити вершки, всипати подрібнену зелень петрушки й ретельно перемішати.


При подачі прикрасити гілочками рукколи, сметаною та посипати часниковими гріночками. Для їх приготування батон нарізати кубиками, підсмажити у духовці, а потім полити гріночки оливковою олією та заправити вичавленим часником.


 

перші страви, гриби, крем-суп

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вершковий суп із баклажанами та грибами
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 580
Досить незвичайне поєднання продуктів, але виходить дуже смачно!
Тертюха – традиційний білоруський супчик із картоплі
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 718
Дуже швидкий, дуже легкий і дуже смачний! Коли зовсім немає часу, ця перша страва – просто чарівна паличка.
Суп на реберцях із сирними галушками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 2964
Хто сказав, що суп — це одноманітність та буденність? Якщо трішки пофантазувати, то можна зі звичайної першої страви зробити а-ля ресторанну!
Суп із зеленого горошку з часниково-сирними рулетиками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 678
Дуже незвичайна, але напрочуд смачна перша страва.
Показати ще
Коментарів - 0: