ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Кухе «Абрикосові хмаринки»

4 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3270

Фото: автора

Кухе (або кухен) – це чудовий повітряний бісквіт, легкий немов хмаринки! Готується він швидко та просто! Замість абрикосів можна використовувати персики, сливи, ананаси, мандаринки (тільки з дольок потрібно попередньо зняти плівочку). А ось із абрикосами виходить ароматна помаранчево-сонячна смакота

Інгредієнти:
4 яйця, 200 г цукру, пакетик ваніліну, пакетик розпушувача, 250 г борошна, 250 г вершкового масла (я брала 200 г), абрикоси, 150 г цукрової пудри та лимонний сік для помадки (цукровий гусс).

Приготування:
Яйця, цукор і ванілін — дуже ретельно збити. Борошно змішати з розпушувачем і поступово додати до яєчної суміші (перемішувати обережно).

Вершкове масло розтопити (я зробила це в мікрохвильовці, а потім трішки охолодила).

Влити масло в тісто та перемішати.

Суміш викласти на деко, встелене пергаментним папером та змащене маслом.

Зверху викласти шматочки абрикосів.


Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180°C протягом 30 хвилин до золотавої хмаринки.


Приготувати з цукрової пудри та лимонного соку цукровий гусс (у пудру слід додавати сік поступово, щоб не переборщити; його консистенція має бути густенькою, але такою, щоб нею легко можна було полити пиріг).

Полити його на гарячий кухе.

Порізати пиріг шматочками, прикрасити, абрикосами, гілочкою м’яти або меліси та шоколадним соусом.

 

солодка випічка, абрикоси, пиріг, кухе

Коментарі:

  Так  Ні, дякую