clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

4 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 915

Кухе «Абрикосові хмаринки»


Фото: автора

Кухе (або кухен) – це чудовий повітряний бісквіт, легкий немов хмаринки! Готується він швидко та просто! Замість абрикосів можна використовувати персики, сливи, ананаси, мандаринки (тільки з дольок потрібно попередньо зняти плівочку). А ось із абрикосами виходить ароматна помаранчево-сонячна смакота

Інгредієнти:
4 яйця, 200 г цукру, пакетик ваніліну, пакетик розпушувача, 250 г борошна, 250 г вершкового масла (я брала 200 г), абрикоси, 150 г цукрової пудри та лимонний сік для помадки (цукровий гусс).

Приготування:
Яйця, цукор і ванілін — дуже ретельно збити. Борошно змішати з розпушувачем і поступово додати до яєчної суміші (перемішувати обережно).

Вершкове масло розтопити (я зробила це в мікрохвильовці, а потім трішки охолодила).

Влити масло в тісто та перемішати.

Суміш викласти на деко, встелене пергаментним папером та змащене маслом.

Зверху викласти шматочки абрикосів.


Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180°C протягом 30 хвилин до золотавої хмаринки.


Приготувати з цукрової пудри та лимонного соку цукровий гусс (у пудру слід додавати сік поступово, щоб не переборщити; його консистенція має бути густенькою, але такою, щоб нею легко можна було полити пиріг).

Полити його на гарячий кухе.

Порізати пиріг шматочками, прикрасити, абрикосами, гілочкою м’яти або меліси та шоколадним соусом.

 

солодка випічка, абрикоси, пиріг, кухе

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2309
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2542
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
Ароматний пиріг-крихта із лісовою ягодою
солодка випічка, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 1385
Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання.
«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2692
Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.
Показати ще
Коментарів - 0: