clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

6 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 9809

Ідеальне тісто для вареників та пельменів робиться на мінералці


Фото: автора

Воно завжди виходить повітряним, еластичним та м’якеньким, а також не липне ні до рук, ні до столу. Крім того, тісто на мінеральній воді не рветься, а вареники після варіння не злипаються. А це чи не найголовніше?

Інгредієнти:
Склянка газованої води, яйце, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, 4 ст. л. олії, 4 склянки борошна.

Приготування:
У мисці з'єднати всі складові, крім борошна. Борошно просіювати та підсипати поступово, оскільки воно у всіх різне. Замісити м'яке, еластичне, блискуче тісто. Спочатку воно буде з явними «целюлітними» ознаками. Це норма. Після того, як воно трохи охолоне в холодильнику (з півгодинки), стане рівненьким і гладеньким. З цієї порції виходить близько 1 кг тіста. Ліпити вареники краще способом «безвідходного виробництва» — «ковбаска»- «кульки»-вареник. Далі вареники або пельмені можна варити, тушкувати або смажити. Варити після спливання 3-5 хвилин, не більше. Таке тісто також підходить на чебуреки, але тоді у нього не потрібно додавати яйце. 

порадник, тісто, пельмені, вареники

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Різдвяні страви в різних країнах: англійці готують пудинг, німці печуть штолен
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 793
Практично в кожній країні є свої особливості святкування Різдва, у тому числі й кулінарні.
«Оселедець під шубою» увійшов у «топ» екзотичних новорічних страв
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 782
Традиційний для багатьох українців салат вважають незвичним та дивним багато кухарів світу.
Вергуни, балабушки та кльоцки: хто є хто в українській кухні?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 767
Традиційні та забуті борошняні страви.
У рік Півня приготуйте багато домашньої випічки та канапок, й утримайтеся від курятини
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 989
Кожна господиня заздалегідь починає продумувати святкове меню, маючи намір порадувати рідних і близьких всілякими смаколиками та кулінарними шедеврами. Важливо не лише красиво декорувати обідній стіл, але й взяти до уваги вподобання господаря прийдешнього року, щоб він був вдалим і щедрим.
Показати ще
Коментарів - 0: