clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

6 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 917

Овочева запіканка «Троянда»


Фото: автора

Легка, корисна, практично не відбивається на фігурі. Ця запіканка готується за принципом рататуя, проте оригінальною її робить незвичайна заливка.

Рецепти овочевих запіканок настільки ж різноманітні, наскільки багата ваша фантазія. А ще вони можуть бути дуже красивими. Для приготування страви ви можете комбінувати шари з різних овочів: картоплі, моркви, кабачків, помідорів, баклажанів й заправляти їх будь-якими спеціями.

Інгредієнти:
3 великі баклажани, 2 великі кабачка (у мене цукіні - зелені та жовті), 3-4 солодких перці, 300 мл вершків (15-20%), 6 яєць, 150 г російського сиру, 3 помідори, зелень, сіль, перець, мускатний горіх за смаком.

Приготування:
Форму для пирога змастити вершковим маслом та посипати панірувальними сухарями. Баклажани тоненько нарізати повздовж та посолити. Відставити на 15-20 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Потім їх слід промити та відтиснути. Інші овочі також нарізати довгими тонкими скибочками. Викласти їх колами у форму, чергуючи кабачки, баклажани та перець.


Приготувати заливку: Яйця збити виделкою, додати вершки, сіль, перець, мускатний горіх, подрібнену зелень, порізані шматочками помідори й натертий на тертці сир. Ретельно перемішати.

Рівномірно вилити суміш на овочі.


Накрити форму фольгою і поставити в попередньо розігріту до 180ºС духовку на годину (я випікала 40 хвилин).

Зняти фольгу і випікати ще 30 хвилин, поки овочі стануть м'якими, а пиріг не набуде золотавої скоринки. 

овочеві страви, запіканка, кабачки, баклажани, перець

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 741
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Картопля «Буланжер» - французька страва, яка підкорила світ своєю простотою і надзвичайним смаком
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1203
Мінімум інгредієнтів, мінімум часу на підготовку продуктів, проте максимум смаку та аромату!
Стручкова квасоля по-корейськи — відразу ж стає улюбленою!
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 671
Зі смаженою куркою або м'ясом — просто пальчики оближеш!
Цвітна капуста під соусом «Бешамель» із кунжутом
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1147
Завдяки запіканню у білому соусі цей дивно смачний гарнір набуває додаткової соковитості.
Показати ще
Коментарів - 0: