clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

8 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1438

Імам баялди – фаршировані баклажани по-турецьки


Фото: автора

Ця страва – одна з найвідоміших страв турецької кухні, яка має середньовічні корені. Як, напевно, вже всім відомо, в перекладі «Імам баялди» означає «імам непритомний» (за однією з версій він втратив свідомість після того, як спробував страву!)))

У процесі приготування я зробила один відступ, який не дуже суттєвий, на мій погляд. Головне, що тепер ми, як і той вразливий імам, готові їсти цю закуску чи не щодня.

Інгредієнти:
5 баклажанів, 10 помідорів, 2 цибулини, 1 велика болгарська перчина, 3 зубки часнику, перець гострий чилі (я брала половинку), 3-4 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, цукор, петрушка, базилік.


Спосіб приготування:
Шкірку з 3-4 помідорів надрізати навхрест і ошпарити їх окропом. Очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Цибулю – тонкими півкільцями, часник – подрібнити, тонко нарізати і перці.
Влити половину оливкової олії на сковорідку. Кинути туди цибулю і спасерувати її.

Як тільки вона почне набувати золотавий колір, додати подрібнений часник, перець і помідор, зелень.

Тушкувати кілька хвилин, щоб помідор пустив сік і волога трохи випарувалася. Зняти з вогню начинку. Злегка поперчити й посолити.
У баклажан зрізати кінчики і одну смужку шкірки (повністю очищати його від шкірки не потрібно!). Розрізати синенькі повздовж, не дорізаючи до кінця. Баклажани викласти у форму.

Розсунути м’якоть пальцями й начинити їх спасерованою овочевою сумішшю.


Приготувати томатний соус-«пассату»: помідори, які залишилися збити в блендері, з цукром, сіллю та оливковою олією.

Залити цією сумішшю деко з баклажанами.

Накрити фольгою та запікати на середньому вогні протягом 40 хвилин. Потім фольгу зняти й пекти ще 15-20 хвилин.


Окремим рядком: в оригінальному рецепті зелень не використовується взагалі. Я ж без зелені не можу, тому додала у начинку зелений базилік та петрушку. Закуска чудово смакує як у холодному, так і в гарячому вигляді.


 

закуски, овочеві страви, пісні страви, баклажани, турецька кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шеф-кухар кафе «Шпинат» розповіла, як зробити м’ясо з борошна та котлети із сочевиці
порадник, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 877
Пісне меню відрізняється великою кількістю різних обмежень, але не дивлячись на це, його цілком реально урізноманітнити, зробити смачним і апетитним.
Салат «Здоров’я» з селерою, яблуком та ананасами
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1962
Страва настільки смачна і проста у приготуванні, що я настійно рекомендую вам спробувати її. А ще вона надзвичайно корисна!
Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2202
Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 804
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 0: