clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1394

Персиковий пиріг «Ніжність»


Фото: автора

Смак у пирога ніжний, у міру вологий і соковитий. І, що найголовніше, готувати його швидко та легко. Результатом залишилася дуже задоволена.

Інгредієнти:
150 г олії (рафінованої, без запаху), 150 мл нежирної сметани або йогурту, 200 г цукру, 3 яйця, 150 г борошна, 0,5 ч. л. розпушувача, на кінчику ножа соди погашеної сметаною, ванільний цукор, персики (у мене персики навпіл з нектаринами), 100 мл абрикосове або персикове варення.

Приготування:
Борошно просіяти з розпушувачем. Яйця збити за допомогою міксера з цукром до світлого кольору. Поступово додати цукор. Збити до пишної маси. Продовжуючи збивання, додати олію. Влити сметану, розмішати. Ввести просіяне борошно з розпушувачем. І наприкінці — соду погашену в 1 ст. л. сметани.


Масу розмішати вінчиком і вилити в прямокутну форму розміром 24х32 см (попередньо застелити її пергаментом та змастити вершковим маслом).


З персиків зняти шкірку (для цього їх слід на декілька секунд занурити в окріп; у мене персики були дуже спілі, тож шкірочка знялася й без термічної обробки). Викласти зверху на тісто півмісяці персиків.

Випікати при температурі 200ºС приблизно 30 хвилин. Готовність пирога визначити дерев'яною паличкою.


Теплий пиріг намастити гарячим варенням.

Окремим рядком: у мене варення не було, тож я збила в кухонному комбайні декілька персиків до пюреподібного стану, додала цукор за смаком та декілька крапель лимонного соку.

Потім всю цю суміш проварила декілька хвилин на вогні. Вийшов неймовірно смачнючий персиковий конфітюр. 

Готовий пиріг повністю охолодити та нарізати порційними шматочками.

солодка випічка, персики, пиріг

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Дуже смачна горіхова мазурка з родзинками та журавлиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2914
Рецепт дуже простий, нескладний у приготуванні, можна сказати буденний, але за смаком анітрохи не поступається святковим пирогам!
Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2282
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2499
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2382
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Показати ще
Коментарів - 0: