clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2338

Як правильно нарізати кавун?


Фото: автора

Це найпростіший варіант нарізання кавуна. Такі скибочки зручно брати навіть однією рукою і їсти їх можна естетично, не забруднюючи обличчя та руки. Крім того, кавун залишається практично без кісточок.

Хтось із вас може сказати, що він кавун не ріже, а розбиває об коліно (голову, землю), а потім їсть ложкою. Спосіб, звісно, швидкий, але результат непередбачуваний. Я ж пропоную спосіб нарізати кавун акуратними часточками. Все дуже легко, а головне, симпатично. Про всяк випадок нагадаю, що спочатку кавун треба добре помити (можна навіть із милом й обполоснути кип'яченою водою). Ніж для різання теж повинен бути чистим. Так ми вбережемо себе і своїх близьких від різних мікроорганізмів, які люблять соковиту і солодку кавунову м'якоть не менше за нас.

Ріжемо кавун поперек на дві половинки. Кладемо половинку м'якоттю донизу на обробну дошку. Потім нарізаємо поперек дольками 1,5-2 см завширшки.


Робимо ножем паралельні надрізи (ніби ріжемо цибулю).


Потім надіти на кавун глибоку миску й, тримаючись за обробну дошку, перевернути.

Нарізаний в такий спосіб кавун чудово підійде для вечірки та пікніка.


 

порадник, кавун, правила нарізання

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Капкейки — це маленькі порційні тортики, які прикрасять будь-яке свято
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 4376
Все про ці мініатюрні кулінарні шедеври знає хмельничанка Наталя Сова, яка ось уже три роки займається випіканням тортів на замовлення.
Анна Гайбура виготовляє букети, які не лише милують око, а котрі ще й можна... з’їсти
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 4014
Композиції складаються зі свіжих фруктів, овочів, ласощів та інших смаколиків
«Оселедець під шубою» увійшов у «топ» екзотичних новорічних страв
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 771
Традиційний для багатьох українців салат вважають незвичним та дивним багато кухарів світу.
Святковий декор: прикрашаємо стіл до Нового року
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 805
Чим яскравішим і різноманітнішим буде дизайн новорічного столу, тим більше він сподобається господареві 2017 року – Вогняному Півню
Показати ще
Коментарів - 0: