clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

14 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1131

Овочевий салат «Селянський»


Фото: автора

Цей овочевий салатик ситний, смачний та красивий. А ще мені дуже сподобалася заправка.

Інгредієнти:
15 молодих картоплин середнього розміру, 5-6 дрібних помідорів, 2-3 огірка, 2 болгарських перці, 2 жмені руколи (можна взяти петрушку, кріп і селеру), 2-3 зубки часнику.
Заправка: 1 ст. л. лимонного соку, сухі трави: базилік, чебрець, орегано, оливкова олія, морська сіль, дрібка свіжозмеленого чорного перцю, 1 ч. л. меду, 1 ч. л. французької гірчиці в зернах.

Приготування:
Молоду картоплю разом зі шкірочкою відварити в мундирі, потім розрізати навпіл або на четвертинки, викласти у форму для запікання і щедро присмачити оливковою олією. Поперчити, посолити і відправити в духовку під гриль, щоб картопля стала золотавою (сильно просмажувати не треба!). На готову картоплю вичавити часник та перемішати. Охолодити.
Зелень покласти в салатник. Овочі крупно нарізати і теж відправити у салатник. Додати картоплю. Для заправки всі інгредієнти змішати та вфдставити на декілька хвилин, щоб трави віддали свій аромат. Полити заправкою салат.
Подавати одразу, щоб картопля не встигла розм’якнути, а овочі не пустили сік.


 

салати, салати без майонезу, помідори, картопля, овочі, перець, огірки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 699
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Теплий салат «Гарона» від шеф-кухаря Олени Ващенко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1792
Незвичний, цікавий і дуже свіжий салатик.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2761
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 734
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
Показати ще
Коментарів - 0: