ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Овочевий салат «Селянський»

14 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4040

Фото: автора

Цей овочевий салатик ситний, смачний та красивий. А ще мені дуже сподобалася заправка.

Інгредієнти:
15 молодих картоплин середнього розміру, 5-6 дрібних помідорів, 2-3 огірка, 2 болгарських перці, 2 жмені руколи (можна взяти петрушку, кріп і селеру), 2-3 зубки часнику.
Заправка: 1 ст. л. лимонного соку, сухі трави: базилік, чебрець, орегано, оливкова олія, морська сіль, дрібка свіжозмеленого чорного перцю, 1 ч. л. меду, 1 ч. л. французької гірчиці в зернах.

Приготування:
Молоду картоплю разом зі шкірочкою відварити в мундирі, потім розрізати навпіл або на четвертинки, викласти у форму для запікання і щедро присмачити оливковою олією. Поперчити, посолити і відправити в духовку під гриль, щоб картопля стала золотавою (сильно просмажувати не треба!). На готову картоплю вичавити часник та перемішати. Охолодити.
Зелень покласти в салатник. Овочі крупно нарізати і теж відправити у салатник. Додати картоплю. Для заправки всі інгредієнти змішати та вфдставити на декілька хвилин, щоб трави віддали свій аромат. Полити заправкою салат.
Подавати одразу, щоб картопля не встигла розм’якнути, а овочі не пустили сік.


 

салати, салати без майонезу, помідори, картопля, овочі, перець, огірки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую