clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

17 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1924

Сливовий пиріг на сметані


Фото: автора

Пирогів зі сливами дуже багато, рецептура у всіх різна, я ж хочу запропонувати свій варіант. Він готується на сметані й не має в своєму складі масла. Це не лише здешевлює продукт, але й робить його менш калорійним.

Цей пиріг виходить завжди пишним (пористим), тому рецептом цього тіста я користуюся досить часто. Можна сказати, що останнім часом, підсіла на нього! Поле для експериментів величезне і з будь-якими фруктами-ягодами пиріг виходить чудовим.

Інгредієнти:
12-15 слив без кісточки, 2 яйця, 150 г цукру, пакетик ваніліну, 200 г сметани, 1 ст. л. майонезу (з гіркою), 1 ч. л. соди, 180 г борошна (зазвичай, я роблю подвійну порцію на стандартне квадратне деко з духовки).

Спосіб приготування:
Яйця, цукор та ванілін збити.

Тим часом у сметану додати майонез + 1 ч. л. соди (маса моментально починає набухати, до цього робила без майонезу — ефект абсолютно не такий).


В яєчно-цукрову масу додати відразу всі інші інгредієнти (окремо змішувати більше нічого не потрібно!).
Все ретельно збити вінчиком чи міксером, щоб тільки консистенція стала однорідною (помітила — чим менше збивати, тим краще виходить!) Вилити тісто у форму, змащену маслом і встелену пергаментом.


Зверху викласти половинки слив (краще трішки їх «втопити»).


Випікати при 200ºС протягом 30 хвилин до золотавого кольору.

Потім притрусити цукровою пудрою. 

солодка випічка, пиріг, сливи, осінь, сметана

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2637
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Ароматний пиріг-крихта із лісовою ягодою
солодка випічка, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 1383
Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання.
Яблучний тарт «Трояндочки» із заварним апельсиновим кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2227
Це дивовижно красивий пиріг, який чудово виглядає і цілим, і порізаним на порції.
Дуже смачна горіхова мазурка з родзинками та журавлиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2933
Рецепт дуже простий, нескладний у приготуванні, можна сказати буденний, але за смаком анітрохи не поступається святковим пирогам!
Показати ще
Коментарів - 0: