ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Сливи мариновані «Закусочні»

18 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 54584

Фото: автора

Робляться і з'їдаються дуже швидко. А подавати їх можна до кожного святкового столу. Ідеальні до м'яса.

Сливи, мариновані в цей спосіб, виходять не такими гострими, як у рецептах, коли їх треба настоювати від 4 до 30 днів. Особливо мені подобається «букет» спецій, який ідеально підкреслює ніжну м’якоть плодів.

Інгредієнти для маринаду:
На 3-літрову банку: 1,5 л води, 400-500 г цукру (залежить від слив — наскільки вони кислі), 5 шт. гвоздики, 2 г кориці (я поклала ще й шматочок цілої кориці), кардамон та аніс (на смак та за бажанням), 100 г оцту, перець горошком, духм’яний перець, лавровий листок, листя смородини та вишні.

Приготування:
Сливи слід обирати тугі, можливо навіть трішки недостиглі (я маринувала венгерку). Плоди помити, дати стекти воді, скласти в добре помиті банки, попередньо виклавши на дно листя смородини та вишні.


Залити гарячим маринадом: воду закип'ятити з цукром, додати всі спеції (окрім кориці, її слід насипати просто в банку).

Коли закипить — влити оцет. Знову довести до кипіння.
Стерилізувати 15-20 хвилин.

Окремим рядком: я маринувала сливи за стандартним, вищеописаним рецептом, а ось моя мама значно спростила процедуру — вона двічі заливає сливи в банках окропом і потім на ньому готує маринад. Потім закатує без стерилізації та добре вкутує ковдрою. Її консервація відрізняється насиченим рубіновим кольором маринаду, проте смак — однаковий. 

домашні заготовки, сливи, маринування, закуски

Коментарі:

  Так  Ні, дякую