clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

18 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 10169

Сливи мариновані «Закусочні»


Фото: автора

Робляться і з'їдаються дуже швидко. А подавати їх можна до кожного святкового столу. Ідеальні до м'яса.

Сливи, мариновані в цей спосіб, виходять не такими гострими, як у рецептах, коли їх треба настоювати від 4 до 30 днів. Особливо мені подобається «букет» спецій, який ідеально підкреслює ніжну м’якоть плодів.

Інгредієнти для маринаду:
На 3-літрову банку: 1,5 л води, 400-500 г цукру (залежить від слив — наскільки вони кислі), 5 шт. гвоздики, 2 г кориці (я поклала ще й шматочок цілої кориці), кардамон та аніс (на смак та за бажанням), 100 г оцту, перець горошком, духм’яний перець, лавровий листок, листя смородини та вишні.

Приготування:
Сливи слід обирати тугі, можливо навіть трішки недостиглі (я маринувала венгерку). Плоди помити, дати стекти воді, скласти в добре помиті банки, попередньо виклавши на дно листя смородини та вишні.


Залити гарячим маринадом: воду закип'ятити з цукром, додати всі спеції (окрім кориці, її слід насипати просто в банку).

Коли закипить — влити оцет. Знову довести до кипіння.
Стерилізувати 15-20 хвилин.

Окремим рядком: я маринувала сливи за стандартним, вищеописаним рецептом, а ось моя мама значно спростила процедуру — вона двічі заливає сливи в банках окропом і потім на ньому готує маринад. Потім закатує без стерилізації та добре вкутує ковдрою. Її консервація відрізняється насиченим рубіновим кольором маринаду, проте смак — однаковий. 

домашні заготовки, сливи, маринування, закуски

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2751
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 2657
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 904
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2528
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
Показати ще
Коментарів - 0: