ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Кабачки, фаршировані м’ясом та рисом в сметанно-томатному соусі

19 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 11538

Фото: автора

Пропоную вам рецепт фаршированих кабачків, які начиняються фаршем на основі рису. Страва не складна, проте дуже смачна.

Такі кабачки виходять ніжними, легко відламуються виделкою. Виглядає така страва теж дуже привабливо й апетитно. До речі, з начинкою можна експериментувати, використовуючи гриби, рис та овочі в різній інтерпритації.

Інгредієнти:
4-5 кабачків середнього розміру (у мене цукіні), 500 г курячого фаршу (можна і свинячого), 100 г вареного рису, морквина, цибулина, зелень кропу, сіль, перець, яйце.

Для соусу: морквина, 2 цибулини, 3-4 ст. л. сметани, 2 ст. л. томатної пасти, цукор, сіль, перець, паприка.

Приготування:
Кабачки промити, почистити від шкірки, нарізати поперек на частинки завдовжки 4-5 см (вийдуть циліндри). Зробити стаканчики з циліндрів: вийняти м'якоть, зробивши наскрізний отвір без денця (я скористалася пристосуванням для видалення качана з яблук, але можна робити це і ножем).


Приготувати фарш: рис відварити до готовності. Овочі подрібнити та спасерувати на олії. Зелень дрібно нарізати. Змішати фарш, рис, зелень та овочі, додати яйце й ретельно все вимісити.


Стаканчики з кабачків начинити фаршем.

Скласти в каструлю.


Приготувати соус: моркву натерти на тертці, цибулю нарізати кубиками. Підсмажити овочі на олії. Додати сіль, перець, паприку, дрібку цукру. Влити сметану та томатну пасту.


Залити соусом кабачкові стаканчики, влити 100 мл води або бульйону та тушкувати все до готовності.


Подавати зі сметаною, прикрасивши гілочкою базиліку. 

м`ясо та субпродукти, овочеві страви, кабачки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую