clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

19 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1284

Кабачки, фаршировані м’ясом та рисом в сметанно-томатному соусі


Фото: автора

Пропоную вам рецепт фаршированих кабачків, які начиняються фаршем на основі рису. Страва не складна, проте дуже смачна.

Такі кабачки виходять ніжними, легко відламуються виделкою. Виглядає така страва теж дуже привабливо й апетитно. До речі, з начинкою можна експериментувати, використовуючи гриби, рис та овочі в різній інтерпритації.

Інгредієнти:
4-5 кабачків середнього розміру (у мене цукіні), 500 г курячого фаршу (можна і свинячого), 100 г вареного рису, морквина, цибулина, зелень кропу, сіль, перець, яйце.

Для соусу: морквина, 2 цибулини, 3-4 ст. л. сметани, 2 ст. л. томатної пасти, цукор, сіль, перець, паприка.

Приготування:
Кабачки промити, почистити від шкірки, нарізати поперек на частинки завдовжки 4-5 см (вийдуть циліндри). Зробити стаканчики з циліндрів: вийняти м'якоть, зробивши наскрізний отвір без денця (я скористалася пристосуванням для видалення качана з яблук, але можна робити це і ножем).


Приготувати фарш: рис відварити до готовності. Овочі подрібнити та спасерувати на олії. Зелень дрібно нарізати. Змішати фарш, рис, зелень та овочі, додати яйце й ретельно все вимісити.


Стаканчики з кабачків начинити фаршем.

Скласти в каструлю.


Приготувати соус: моркву натерти на тертці, цибулю нарізати кубиками. Підсмажити овочі на олії. Додати сіль, перець, паприку, дрібку цукру. Влити сметану та томатну пасту.


Залити соусом кабачкові стаканчики, влити 100 мл води або бульйону та тушкувати все до готовності.


Подавати зі сметаною, прикрасивши гілочкою базиліку. 

м`ясо та субпродукти, овочеві страви, кабачки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2726
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 723
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
Чахохбілі – курка по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2173
Страва дуже проста в приготуванні, проте нереально смачна!
Бефстроганов – телятина по-строганівськи з грибами та маринованим огірком
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2270
М'ясо виходить м’якеньке, ніжне, а огірочки зі сметаною поєднуються пречудово.
Показати ще
Коментарів - 0: