clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

20 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 995

Салат з чері, тунцем та оливками


Фото: автора

Дуже смачний літній салат з прованськими нотками. Заправити можна як в рецепті або вашою улюбленою заправкою для салатів.

Інгредієнти:
150 г консервованого тунця (можна використовувати як у власному соку, так і в олії), 10-15 помідорів чері, зелений та фіолетовий базилік, маслини або оливки, твердий сир (у мене сир зі шматочками волоських горіхів, але можна будь-який).

Заправка: 4 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. лимонного соку, суміш перців мелена, 1 ч. л. цукру, сіль, 1 ч. л. ніжної діжонської гірчиці.

Приготування:
Найкраще, якщо тунець у вас буде італійського виробництва, але за його відсутності згодиться будь-який. Якщо консерва в олії, то її слід злити (у мене були шматочки в желе, тож я використовувала все, що є в банці).


Помідори черрі помити й розрізати на дві частини.


Маслини чи оливки нарізати кільцями (я цей пункт пропустила, оскільки люблю, коли вони ціленькі).


Для заправки змішати олію, сік та гірчицю. Посолити, поперчити та додати цукор. Все ретельно перемішати в швидкому темпі (якщо у вас якісна олія першого віджиму, то маса навіть трохи загусне й стане ніби рідкий майонез).


На тарілочки викласти листя базиліка. На нього — шматочки тунця, помідорки чері, маслини. Зверху розкидати тонкі скибочки сиру (найкраще їх настругати за допомогою овочечистки).


Полити все заправкою й одразу ж подати до столу. 

салати, салати без майонезу, чері, тунець, маслини, базилік

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Здоров’я» з селерою, яблуком та ананасами
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1919
Страва настільки смачна і проста у приготуванні, що я настійно рекомендую вам спробувати її. А ще вона надзвичайно корисна!
Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 655
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Салат «Куряче гніздечко» — смачне частування для Вогняного Півня
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2272
28 січня за східним гороскопом, весело помахуючи хвостиком, Вогняна Мавпа — символ року 2016 — залишить нас, поступаючись своїм місцем Півневі. Зустріньте нового господаря року приязно, приготувавши на вечерю нову цікаву страву.
Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1868
Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.
Показати ще
Коментарів - 0: