ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат з чері, тунцем та оливками

20 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6128

Фото: автора

Дуже смачний літній салат з прованськими нотками. Заправити можна як в рецепті або вашою улюбленою заправкою для салатів.

Інгредієнти:
150 г консервованого тунця (можна використовувати як у власному соку, так і в олії), 10-15 помідорів чері, зелений та фіолетовий базилік, маслини або оливки, твердий сир (у мене сир зі шматочками волоських горіхів, але можна будь-який).

Заправка: 4 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. лимонного соку, суміш перців мелена, 1 ч. л. цукру, сіль, 1 ч. л. ніжної діжонської гірчиці.

Приготування:
Найкраще, якщо тунець у вас буде італійського виробництва, але за його відсутності згодиться будь-який. Якщо консерва в олії, то її слід злити (у мене були шматочки в желе, тож я використовувала все, що є в банці).


Помідори черрі помити й розрізати на дві частини.


Маслини чи оливки нарізати кільцями (я цей пункт пропустила, оскільки люблю, коли вони ціленькі).


Для заправки змішати олію, сік та гірчицю. Посолити, поперчити та додати цукор. Все ретельно перемішати в швидкому темпі (якщо у вас якісна олія першого віджиму, то маса навіть трохи загусне й стане ніби рідкий майонез).


На тарілочки викласти листя базиліка. На нього — шматочки тунця, помідорки чері, маслини. Зверху розкидати тонкі скибочки сиру (найкраще їх настругати за допомогою овочечистки).


Полити все заправкою й одразу ж подати до столу. 

салати, салати без майонезу, чері, тунець, маслини, базилік

Коментарі:

  Так  Ні, дякую