clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

21 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1287

Шарлотка-«лінивиця» на згущеному молоці


Фото: автора

Шарлотку можуть готувати навіть діти, якщо їм один раз показати. А цей рецепт, мабуть, «найледачішого» пирога. Готується він без використання цукру. В тісто за основу додається згущене молоко. Начинка ж може бути будь-яка. У мене сливи та яблука.

Інгредієнти:
5 яєць, банка згущеного молока, склянка (250 г) борошна, ванілін, 1/2 ч. л. соди+лимонний сік, кориця.
Начинка: 3 яблука, 8-10 слив.

Приготування:
Яйця та ванілін збити міксером до стану пишної піни (маса має посвітлішати). Влити згущене молоко та продовжити збивати на великих обертах. Потім міксер вимкнути й у тісто додати соду, гашену оцтом або лимонним соком. Просіяти борошно та ретельно перемішати вінчиком (тісто як рідка сметана).


Для начинки яблука почистити від насіння, зі слив видалити кісточки. Порізати плоди невеликими шматочками, додати у тісто й перемішати.

Вилити все у встелену пергаментом та змащену маслом роз’ємну форму (у мене діаметр — 26 см).

Посипати корицею.

Поставити в розігріту до 180ºС духовку й випікати 30-40 хвилин (готовність перевірити дерев'яною паличкою). 

Окремим рядком: мені шарлотка дуже сподобалася в теплому вигляді. Пиріг виходить дуже ароматним, в міру солодким з приємною сливовою кислинкою.


 

солодка випічка, пиріг, шарлотка, сливи, яблука, згущене молоко

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2662
Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.
Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2371
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Ароматний пиріг-крихта із лісовою ягодою
солодка випічка, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 1346
Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання.
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2610
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Показати ще
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова04.12.2016 21:44Ого, яка краса! Іринка, форма розкішна! Цікаве рішення спекти шарлотку в скляній овальній.
Від: Ірина Герун 04.12.2016 17:25ой, шарлоточка неперевершена , дуже смачненька, сім"я в захваті