ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Шарлотка-«лінивиця» на згущеному молоці

21 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 9765

Фото: автора

Шарлотку можуть готувати навіть діти, якщо їм один раз показати. А цей рецепт, мабуть, «найледачішого» пирога. Готується він без використання цукру. В тісто за основу додається згущене молоко. Начинка ж може бути будь-яка. У мене сливи та яблука.

Інгредієнти:
5 яєць, банка згущеного молока, склянка (250 г) борошна, ванілін, 1/2 ч. л. соди+лимонний сік, кориця.
Начинка: 3 яблука, 8-10 слив.

Приготування:
Яйця та ванілін збити міксером до стану пишної піни (маса має посвітлішати). Влити згущене молоко та продовжити збивати на великих обертах. Потім міксер вимкнути й у тісто додати соду, гашену оцтом або лимонним соком. Просіяти борошно та ретельно перемішати вінчиком (тісто як рідка сметана).


Для начинки яблука почистити від насіння, зі слив видалити кісточки. Порізати плоди невеликими шматочками, додати у тісто й перемішати.

Вилити все у встелену пергаментом та змащену маслом роз’ємну форму (у мене діаметр — 26 см).

Посипати корицею.

Поставити в розігріту до 180ºС духовку й випікати 30-40 хвилин (готовність перевірити дерев'яною паличкою). 

Окремим рядком: мені шарлотка дуже сподобалася в теплому вигляді. Пиріг виходить дуже ароматним, в міру солодким з приємною сливовою кислинкою.


 

солодка випічка, пиріг, шарлотка, сливи, яблука, згущене молоко

Коментарі:

  Так  Ні, дякую