ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат з баклажанів «Моя десятка»

22 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10069

Фото: автора

Ця «десяточка» не залишить байдужим нікого. Пропоную простий рецепт салату на зиму з баклажанів, помідорів і болгарського перцю. Готується він дуже легко й швидко, а найголовніше — його компоненти доступні, особливо в розпал сезону заготовок.

Салат «Десятка» підійде як для повсякденної закуски, так і для святкового столу.

Інгредієнти:
10 баклажанів, 10 помідорів, 10 цибулин, 10 солодких перчин, 10 головок часнику (маленьких).
Розсіл: склянка оцту, 2 склянки олії, склянка цукру, 1 ст. л. солі.

Приготування:
Все ретельно помити, порізати довільно, як на салат (я ріжу баклажани крупними шматочками разом зі шкіркою, помідори — начетверо перець та цибулю — півкільцями, часник – цілими зубками). Нарізані овочі покласти в в каструлю, додати цукор і сіль та варити на слабкому вогні протягом 15 хвилин після закипання. Потім влити оцет та олію. Варити ще 30 хвилин.
Готовий салат гарячим розкласти в банки й закатати залізними залізними кришками.


Вдалих вам заготовок! 

домашні заготовки, баклажани, перець, помідори, закрутки на зиму

Коментарі:

  Так  Ні, дякую