clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

22 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1811

Салат з баклажанів «Моя десятка»


Фото: автора

Ця «десяточка» не залишить байдужим нікого. Пропоную простий рецепт салату на зиму з баклажанів, помідорів і болгарського перцю. Готується він дуже легко й швидко, а найголовніше — його компоненти доступні, особливо в розпал сезону заготовок.

Салат «Десятка» підійде як для повсякденної закуски, так і для святкового столу.

Інгредієнти:
10 баклажанів, 10 помідорів, 10 цибулин, 10 солодких перчин, 10 головок часнику (маленьких).
Розсіл: склянка оцту, 2 склянки олії, склянка цукру, 1 ст. л. солі.

Приготування:
Все ретельно помити, порізати довільно, як на салат (я ріжу баклажани крупними шматочками разом зі шкіркою, помідори — начетверо перець та цибулю — півкільцями, часник – цілими зубками). Нарізані овочі покласти в в каструлю, додати цукор і сіль та варити на слабкому вогні протягом 15 хвилин після закипання. Потім влити оцет та олію. Варити ще 30 хвилин.
Готовий салат гарячим розкласти в банки й закатати залізними залізними кришками.


Вдалих вам заготовок! 

домашні заготовки, баклажани, перець, помідори, закрутки на зиму

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Квашені помідори з гірчицею як з бочки
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1591
Томати приємно пощипують, а присутність легкого гірчичного аромату та цукор приголомшливо покращують смак розсолу.
Найулюбленіший маринад для кабачків «Чеський»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 799
Перевірений і дуже вдалий рецепт, за яким я роблю консервацію щороку.
Баклажани в томатному соусі по-вірменськи +варіант заготовки цієї закуски на зиму
закуски, овочеві страви, домашні заготовки, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4887
Холодна страва, яка посіла почесне перше місце у моєму рейтингу рецептів із баклажанів.
Маринований виноград – чудова пряна закуска, яка готується на «раз, два, три»
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 627
Можна пробувати на наступний день, а краще дня через 2-3.
Показати ще
Коментарів - 0: