ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Цвітна капуста в сирному соусі

24 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5420

Фото: автора

Капустка під таким пікантним соусом виходить неймовірно смачнючою! До речі, в такий спосіб також можна готувати і броколі. Виходить яскравіше та контрастніше.

Інгредієнти:
500 г цвітної капусти, 180 г цибулі-порею (у мене не було, тому я використовувала солодку білу цибулю), 2-3 зубки часнику, 10 г вершкового масла, 150 г будь-якого улюбленого сиру (у мене «Мраморний», але можна і голандський, плавлений тощо), 350 мл вершків 20%, сіль, перець, мускатний горіх, прованські трави за смаком, зелень для подачі.

Приготування:
Цвітну капусту розібрати на суцвіття і відварити в підсоленій воді до готовності. Охолодити й просушити.


Для соусу цибулю і часник дрібно порубати й обсмажити на вершковому маслі.

Потім влити вершки, трохи прогріти і додати сир, сіль, перець і трави.

Довести соус до кипіння, і на малому вогні проварити до загустіння.


Цвітну капусту викласти у вогнетривку керамічну форму й залити сирним соусом.

Запікати при 180°С до випаровування рідини та зарум’янювання.
При подачі капустку посипати зеленню за смаком.

Мої примітки: сир, в принципі, можна брати будь-який. Головне, щоб плавився добре; мій улюблений варіант – з додаванням сиру з цвіллю типу Дор-блю. Спеції так само можна додавати різні за смаком. Дуже смачно подавати з пастою.
 

овочеві страви, овочі, цвітна капуста, сирний соус

Коментарі:

  Так  Ні, дякую