clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

24 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 754

Цвітна капуста в сирному соусі


Фото: автора

Капустка під таким пікантним соусом виходить неймовірно смачнючою! До речі, в такий спосіб також можна готувати і броколі. Виходить яскравіше та контрастніше.

Інгредієнти:
500 г цвітної капусти, 180 г цибулі-порею (у мене не було, тому я використовувала солодку білу цибулю), 2-3 зубки часнику, 10 г вершкового масла, 150 г будь-якого улюбленого сиру (у мене «Мраморний», але можна і голандський, плавлений тощо), 350 мл вершків 20%, сіль, перець, мускатний горіх, прованські трави за смаком, зелень для подачі.

Приготування:
Цвітну капусту розібрати на суцвіття і відварити в підсоленій воді до готовності. Охолодити й просушити.


Для соусу цибулю і часник дрібно порубати й обсмажити на вершковому маслі.

Потім влити вершки, трохи прогріти і додати сир, сіль, перець і трави.

Довести соус до кипіння, і на малому вогні проварити до загустіння.


Цвітну капусту викласти у вогнетривку керамічну форму й залити сирним соусом.

Запікати при 180°С до випаровування рідини та зарум’янювання.
При подачі капустку посипати зеленню за смаком.

Мої примітки: сир, в принципі, можна брати будь-який. Головне, щоб плавився добре; мій улюблений варіант – з додаванням сиру з цвіллю типу Дор-блю. Спеції так само можна додавати різні за смаком. Дуже смачно подавати з пастою.
 

овочеві страви, овочі, цвітна капуста, сирний соус

До теми

ПОСТИМО СМАЧНО: Лобіо зі спаржевої квасолі по-грузинськи
закуски, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА
Дуже легка, пісна, дієтична й смачна страва — у 100 г лише 35,3 ккал!
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Картопля «Буланжер» - французька страва, яка підкорила світ своєю простотою і надзвичайним смаком
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА
Мінімум інгредієнтів, мінімум часу на підготовку продуктів, проте максимум смаку та аромату!
Стручкова квасоля по-корейськи — відразу ж стає улюбленою!
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА
Зі смаженою куркою або м'ясом — просто пальчики оближеш!
Показати ще
Коментарів - 0: