clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

26 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1183

Баклажани в лимонно-медовій карамелі


Фото: автора

Можу сказати лише одне — смачніших баклажанчиків я ще не їла... Смак просто приголомшливий — в міру гострий, пряний, із приємним післясмаком лимона і меду.

Інгредієнти:
500 г баклажанів, 5 зубків часнику, олія для смаження, сіль, зелень петрушки.
Карамель: 3-4 ст. л. меду, 50 мл лимонного соку, 1 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч. л. гострого меленого червоного перцю.

Приготування:
Баклажан порізати повздовж скибочками завтовшки 0,5-0,7 см. Рясно посолити, залишити на годину.

Потім добре помити від солі, викласти на рушник, дати обсохнути. На олії обсмажити часник, нарізаний тонкими скибочками, до легкої рум'яності (його не викидати, просто видалити зі сковорідки).

У часниковій олії обсмажити до готовності баклажани з обох боків.


Приготувати карамель: мед змішати з лимонним соком. Довести до кипіння, дати покипіти на маленькому вогні 5 хвилин, потім додати у суміш смажений часник, коріандр і червоний пекучий перець.

Обсмажені баклажани змішати з карамеллю (складати в ємність і поливати кожен шар), прошаровуючи дрібно нарізаною зеленню.

Поставити в холодильник на декілька годин для просочення (чим довже закуска стоїть, тим смачнішою стає). 

закуски, пісні страви, овочеві страви, баклажани, карамель

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 758
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1963
Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.
Скумбрія малосольна, яка не поступається за смаком червоній рибі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2650
Найлегший рецепт маринування скумбрії. Рибка, виходить у багато разів смачнішою і ніжнішою, ніж магазинна.
Показати ще
Коментарів - 0: