clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

28 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1781

Сливовий пиріг у сметанній заливці


Фото: автора

Цей рецепт за мотивами «Цвєтаївського» яблучного пирога. Виник у моїй голові спонтанно, але оселився у серці надовго.

Дуже часто печу яблучний цвєтаївський пиріг, оскільки його дуже люблять мої рідні. Але я прихильник різноманітності, тому постійно шукаю якісь нові смаки та враження.
Ніжна сметанна заливка, кисло-солодкі сливові шматочки — не пиріг, а фантастика! При цьому, зусиль — мінімум. Дуже рекомендую!

Інгредієнти:
Тісто: 1,5 склянки борошна, 0,5 склянки сметани, 150 г розм'якшеного вершкового масла, 0,5 ч. л соди, погашеної оцтом (я використовувала розпушувач), ванілін.
Крем: 1,5 склянки сметани (у мене 20%), 2 яйця, 1-1,5 склянки цукру (залежить від смаку слив), 3-4 ст. л. борошна, ванілін.
Начинка: 1 кг слив.

Приготування:
Борошно просіяти в миску, додати масло і все ретельно перетерти. Додати соду, ванілін та сметану. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку й прибрати в холодильник на годину, поки робитимете крем і начинку.


Для крему всі інгредієнти змішати та збити міксером або просто вінчиком.


Сливи відділити від кісточки й нарізати дуже тонко ножем тонкими смужками.
Форму діаметром 26 см (краще роз'ємну) встелити пергаментом, змастити маслом і руками викласти тісто, формуючи бортики.

На тісто рівномірно викласти сливу.

Залити її підготовленим кремом.

Випікати 50 хвилин при температурі 180ºС.

Окремим рядком: пиріг смачний у будь-якому вигляді, але, коли він із холодильника — це неймовірно смачно! 

солодка випічка, пиріг, сливи, осінь, сметана, цвєтаївський пиріг

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яблучний тарт «Трояндочки» із заварним апельсиновим кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2225
Це дивовижно красивий пиріг, який чудово виглядає і цілим, і порізаним на порції.
Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2528
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2675
Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2625
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Показати ще
Коментарів - 0: