clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

31 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 754

Найніжніші котлетки по-гавайськи з кукурудзою


Фото: автора

Соковиті, малокалорійні, просто тануть у роті. На мій погляд — це ідеальна рецептура курячих котлеток.

У наш час курячою котлетою мало кого здивуєш. У мене самої в записниках багато різних варіацій приготування цієї страви. Проте найчастіше я готую її без жодного рецепта: змішала швиденько фарш, хліб, додала ще чого-небудь, посмажила і вуаля! Аж поки не натрапила на котлети по-гавайськи. Нічого екстраординарного в інгредієнтах не має, але саме з таких «дрібниць» і складається ідеальна страва.

Інгредієнти:
400 г курячого філе, 2-3 зубки часнику, цибулина, яйце, 2 ст. л. манки, 1 ст. л. панірувальних сухарів (з гіркою), 150 г кабачка, улюблені приправи та спеції до котлет, сіль за смаком, мелений перець.
Засмажка: 150-200 г консервованої кукурудзи, 2 болгарські перці, велика цибулина, морквина, сіль, цукор, половинка перчика чилі, 100 мл бульйону.

Приготування:
М'ясо та цибулю перекрутити через м’ясорубку. На крупній тертці натерти кабачок, відтиснути з нього сік. Часник пропустити через часникодавку. Все змішати, додати інші інгредієнти й ще раз все вимісити. Сформувати котлетки й обсмажити їх на помірному вогні.


Приготувати засмажку: всі інгредієнти нарізати середніми кубиками (чилі - дрібніше) й спасерувати їх на олії, яка залишилася після котлеток. Додати сіль, цукор та кукурудзу. Готувати ще 5 хвилин.


Котлети скласти в каструльку.

Зверху викласти засмажку й влити бульйон.

Тушкувати на маленькому вогні протягом 7-10 хвилин.


 

м`ясо та субпродукти, страви з курки, котлети по-гавайськи, кукурудза

До теми

Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Свинячі реберця з чорносливом у медово-гірчичному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Це моя фірмова страва на всі свята. Приготовлені за цим рецептом реберця виходять пікантними та водночас дуже м’якенькими.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Котлети по-стамбульськи в клярі із маленьким секретом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Якщо ви хоча б одного разу спробуєте ці котлетки, то вони підкорять вас своїм ароматом і соковитістю назавжди.
Язик по-кавказьки зі сметаною та горіхами
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Дуже смачна страва з традиційними для Кавказу інгредієнтами. Крім того, вона проста у виконанні.
Показати ще
Коментарів - 1:
Від: Оксана Гладущак17.04.2016 10:05Дуже люблю страви, де поєднується мясо с великою кількістю овочів, тому не могла не звернути увагу на ці котлетки. Результат перевершив сподівання!