Гаряча тема:
- Війна
Я, як і завжди, була в захваті від рецепту Олівера. Пиріг буквально тане у роті, а поки він стояв у духовці, по квартирі розносився такий аромат, що збіглися всі рідні. А ще він просто величезний! Оливкова олія не відчувається взагалі й не дає гіркоти. Вона потрібна для того, щоб тісто вийшло пухким і ніжним. Без неї пиріг буде більше схожим на звичайний кекс. У жодному разі не додавайте замість оливкової олії побільше вершкового масла, інакше пиріг вийде дуже жирним.
Інгредієнти:
4 яйця, 270 г цукру (у мене 200 г), 180 г вершкового масла (кімнатної температури), 100 мл оливкової олії, 150 мл молока, 1 стручок ванілі (у мене ванільний цукор), 400 г борошна, 1,5 ч. л. розпушувача, цедра 2 апельсинів, цедра 2 лимонів (у мене одного), 500 г винограду без кісточок.
Приготування:
Збити яйця з цукром до збільшення маси в об'ємі в двічі-тричі. Додати вершкове масло й оливкову олію.
Знову ретельно збити. Влити молоко і додати ванілін. Борошно просіяти разом із розпушувачем, додати в тісто. Обережно перемішати ложкою. Додати цедру лимона і апельсина.
Залишити тісто на 10 хвилин, потім додаємо половину винограду.
Викласти тісто у форму (у мене 28 см!) і відправити в духовку на 10 хвилин при температурі 180ºС.
Потім вийняти форму з духовки й викласти виноград, який залишився.
Випікати ще 45 хвилин.
Готовий пиріг притрусити цукровою пудрою.
Окремим рядком: в принципі, замість винограду можна взяти будь-яку іншу ягоду — чорницю, малину, полуницю. Але я настійно рекомендую для початку спробувати саме з виноградом без кісточки. До речі, в оригінальному рецепті він був червоний, тому пиріг виглядав ефектніше. У нас же без кісточки продається лише зелений кишмиш, тому «маємо те що маємо». Але на смак, гадаю, це не надто вплинуло.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: