Гаряча тема:
- Війна
У фользі запікають все, що завгодно: м'ясо, рибу, птицю, овочі. Завдяки їй ви зможете урізноманітнити як домашню вечерю, так і пікнік, поїздку на дачу, риболовлю. Упаковку з фольги можна використовувати замість посуду, який потім не потрібно мити. Їжа, приготована у фользі, за смаком нагадує тушковану. Завдяки прошарку з фольги м'ясо не контактує з вогнем і тому не підгоряє, а пара й сік, які виділяються в процесі приготування, не пропадають даремно, а вбираються назад завдяки герметичній упаковці.
Як довго готувати та що запікати?
Середній час готування продуктів у фользі — 15-30 хвилин при температурі в 190-200ºС. При зменшенні температури час готування збільшується, проте зменшується ризик того, що ви перетримаєте страву, і вона стане занадто сухою.
Для запікання намагайтеся брати м'ясо без кісток. У випадку, якщо це неможливо, простежте за тим, щоб кістки не випирали, інакше фольга порветься. Для того, щоб м'ясо краще пропеклося і просочилося ароматом спецій і овочів, нанесіть на його поверхню неглибокі надрізи ножем хрест-навхрест. Кладіть спочатку овочі й кільця цибулі, а зверху — м'ясо, рибу чи птицю, присмачивши їх попередньо приправами, лимонним соком та часником. Так їжа не пригорить і максимально просочиться парою від овочів.
Вибір фольги
Для запікання на вугіллі краще підходить товста фольга — так буде менше ризику, що вона в процесі приготування пошкодиться. В крайньому випадку можна взяти звичайну фольгу, складену в два-три шари. Так само при загортанні м'яса приділіть особливу увагу герметичності, щоб вугілля і сажа не потрапили всередину, а сік не витік назовні.
Матовою стороною назовні, блискучою — всередину
Загортаючи м'ясо, уважно стежте, щоб фольга була матовою стороною назовні, а блискучою — всередину. Складіть лист фольги навпіл, покладіть овочі і м'ясо всередину якнайближче до згину. Загорніть край, паралельний згину, потім краї по бічних сторонах. Має вийти щось на кшталт пакет. Подібна упаковка чудово сигналізує про готовність м'яса — вона надувається, а згини чорніють.
З повітрям і без
Запікаючи м'ясо або рибу, намагайтеся, щоб фольга щільно прилягала до поверхні продукту при упаковці. При запіканні овочів, навпаки, залишайте трішки повітря — таким чином, овочі добре пропаряться, але не підсмажаться.
Боротьба із зайвим жаром
При запіканні на вугіллі дочекайтеся, поки вугілля злегка охолоне — так ви зможете зарити пакети у вугілля, не побоюючись, що продукти пригорять. Якщо ж вугілля занадто гаряче, а чекати не хочеться, найкращий спосіб готування — поставити пакети «на попа» збоку від вугілля, підперши його для стійкості камінням.
Не забудьте про скоринку
Щоб на м'ясі вийшла рум'яна шкірочка, розгорніть фольгу й запікайте ще 5-10 хвилин. Робити це слід обережно, щоб не обпектися парою, яка вийде назовні, як тільки буде порушена герметичність.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: