clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

6 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1954

Цукати з кавунових шкірок


Фото: автора

Популярні солодощі, які подобаються і дітям, і дорослим. На смак і на вигляд дуже нагадують мармелад, але трішки відрізняються за структурою.

Крім того, це смачна заготовка! Такі цукати додають до кексів, оладок, печуть з ними печиво... Але їх цілком можна використовувати не тільки як добавку до випічки, але і як самостійну страву, яка заміняє цукерки.
Зверніть увагу, що приготування цукатів із кавунових шкірок займає три доби – по два рази на день сироп зі шкірками потрібно кип'ятити, а потім залишати настоюватися на 12 годин. Всього таких процедур повинно бути 6.

Інгредієнти:
1 кг кавунових шкірок (очищених), 1 кг цукру, великий лимон (або 2 лайма, я навіть робила з апельсином), 700 мл води, ванілін – на кінчику ножа.

Приготування:
Спочатку треба підготувати шкірки – почистити їх від рожевої м'якоті і жорсткою зеленої шкірки. Потім нарізати шматочками довільної форми.


Бланшувати в киплячій воді 5-7 хвилин на середньому вогні. Шкірки дістати й відкинути на сито,

а з “компоту”, який залишився, зварити цукровий сироп: цукор всипати в воду, нагріти, знімаючи піну, і кип'ятити декілька хвилин. Покласти підготовлені кавунові кубики в цукровий сироп і додати туди цедру лимона (зрізати тонко, без білої шкірочки). Це дасть приємний аромат готовому продукту, та й самі лимонні скоринки вийдуть смачними. Довести все до кипіння і варити на маленькому вогні 5 хвилин.

Потім вимкнути і охолодити до кімнатної температури. Процедуру кип'ятіння та охолодження потрібно повторити мінімум 6 разів. Десь у середині в сироп треба вичавити сік лимона. Після того, як кавунові скоринки стануть прозорими, їх треба викласти на деко, встелене вощеним папером, і сушити (я сушила при температурі 50-70 градусів).

Готові цукати охолодити й посипати цукровою пудрою.

Можна зберігати в скляній банці навіть до півроку.
 

десерти, домашні заготовки, кавунові шкірки, цукати

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Торт на основі польського пляцка «Пані Валевська»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1253
Традиційний десерт польської кухні, який вже став досить популярним і на Західній Україні.
Ідеальний рецепт тонких млинців для фарширування
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1183
Млинці виходять тонкими, еластичними й дуже смачними.
Карамельний чізкейк+рецепт приготування домашнього сира Філадельфія
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 617
Дуже ніжний і неймовірно смачний десерт — ще одна варіація на тему «чізів»!
Горіховий чізкейк – по-справжньому «жіночий» десерт
солодка випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 672
Неймовірний смаколик! Його не описати словами. Текстура просто чарівна, а смак… кремовий, топлений, карамельний...
Показати ще
Коментарів - 0: