clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

7 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1970

Варення «Слива в шоколаді»


Фото: автора

Цей рецепт для «шоколадоголіків». Він подобається навіть тим, хто варення взагалі ніколи не їсть.

Для солодкоїжок пропоную рецепт варення зі слив у шоколаді. Минулого року куштувала його у сусідки і навіть не зрозуміла із яких саме плодів воно приготовлене. Шоколадна нотка підкорює з першої ложечки, а густа текстура дозволяє намащувати варенячко на булочку, пекти з ним рогалики або прошаровувати бісквіт. Чесно скажу, перші мої баночки «не дожили» до зими. Домочадці позмітали все з такою швидкістю, що довелося варити варення повторно. Тому є сенс готувати декілька порцій.

Інгредієнти:
2 кг сливи (угорка), 1 кг цукру (якщо слива кисла, то можна й 1,5 кг), 40 г якісного какао (це важливо! від цього інгредієнту залежатиме смак кінцевого продукту), пачка ваніліну.

Приготування:
Стиглі щільні сливи розрізати на половинки, видалити кісточки, засипати цукром, обережно перемішати й залишити на добу, щоб слива пустила сік.
Через добу додати какао і ванільний цукор, перемішати. Варити на маленькому вогні 40-60 хвилин (час варіння залежить від стиглості плодів: чим достигліша слива, тим швидше вона вариться). Приблизно в середині приготування скуштувати варення на цукор і якщо потрібно підсолодити ще трохи. Готове варення в гарячому вигляді розлити в стерилізовані підігріті банки й закатати (можна навіть кришками, які загвинчуються — варення чудово простоїть у кладовці у квартирі). Спочатку слива в шоколаді буде плавати у рідкуватому сиропі, але він загусне в процесі охолодження.

Окремим рядком: у деяких джерелах в Інтернеті є варіант цього варення, де замість какао використовується чорний шоколад. Особисто я його не випробувала, але рецепт наведу. Можливо комусь і припаде до душі.
Інгредієнти: 1 кг почищеної від кісточок сливи, 100 г гіркого шоколаду 75%, 750 г цукру. Процес приготування такий самий, як і у вищезгаданому рецепті.


 

домашні заготовки, слива в шоколаді, варення

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Квашені помідори з гірчицею як з бочки
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1601
Томати приємно пощипують, а присутність легкого гірчичного аромату та цукор приголомшливо покращують смак розсолу.
Неймовірне варення з гарбуза та цитрусових
десерти, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 916
Десерт дуже гарний зовні — прозорий, бурштиновий за кольором і желеподібний за консистенцією.
Пряний домашній кетчуп на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 831
Трохи гостренький, трохи солоденький і, звісно ж, ароматний, завдяки вдалому підбору спецій.
Найулюбленіший маринад для кабачків «Чеський»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 805
Перевірений і дуже вдалий рецепт, за яким я роблю консервацію щороку.
Показати ще
Коментарів - 0: