ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Варення «Слива в шоколаді»

7 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 18124

Фото: автора

Цей рецепт для «шоколадоголіків». Він подобається навіть тим, хто варення взагалі ніколи не їсть.

Для солодкоїжок пропоную рецепт варення зі слив у шоколаді. Минулого року куштувала його у сусідки і навіть не зрозуміла із яких саме плодів воно приготовлене. Шоколадна нотка підкорює з першої ложечки, а густа текстура дозволяє намащувати варенячко на булочку, пекти з ним рогалики або прошаровувати бісквіт. Чесно скажу, перші мої баночки «не дожили» до зими. Домочадці позмітали все з такою швидкістю, що довелося варити варення повторно. Тому є сенс готувати декілька порцій.

Інгредієнти:
2 кг сливи (угорка), 1 кг цукру (якщо слива кисла, то можна й 1,5 кг), 40 г якісного какао (це важливо! від цього інгредієнту залежатиме смак кінцевого продукту), пачка ваніліну.

Приготування:
Стиглі щільні сливи розрізати на половинки, видалити кісточки, засипати цукром, обережно перемішати й залишити на добу, щоб слива пустила сік.
Через добу додати какао і ванільний цукор, перемішати. Варити на маленькому вогні 40-60 хвилин (час варіння залежить від стиглості плодів: чим достигліша слива, тим швидше вона вариться). Приблизно в середині приготування скуштувати варення на цукор і якщо потрібно підсолодити ще трохи. Готове варення в гарячому вигляді розлити в стерилізовані підігріті банки й закатати (можна навіть кришками, які загвинчуються — варення чудово простоїть у кладовці у квартирі). Спочатку слива в шоколаді буде плавати у рідкуватому сиропі, але він загусне в процесі охолодження.

Окремим рядком: у деяких джерелах в Інтернеті є варіант цього варення, де замість какао використовується чорний шоколад. Особисто я його не випробувала, але рецепт наведу. Можливо комусь і припаде до душі.
Інгредієнти: 1 кг почищеної від кісточок сливи, 100 г гіркого шоколаду 75%, 750 г цукру. Процес приготування такий самий, як і у вищезгаданому рецепті.


 

домашні заготовки, слива в шоколаді, варення

Коментарі:

  Так  Ні, дякую