clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1345

Салат «Капрезе» з маслинами та міні-моцарелою


Фото: автора

Це всесвітньовідомий італійський салат. Дуже легкий й смачний.

«Капрезе» прийнято вважати «антипасто». Мається на увазі, що він не проти пасти, а подається перед пастою — тобто, як закуска. На честь греко-італійської дружби народів у «Капрезе» можна додати маслини. Крім того, в цьому салатику я використала цілі крихітні кульки моцарели, помідори та міні-базилік. Такий “мініатюрний” варіант додає подачі особливого шарму.


Інгредієнти:
150 г міні-моцарели, 100 г маслин, 5-6 червоних маленьких помідор (можна чері), 3-4 гілочки зеленого базиліку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, чорний мелений перець, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. цукру, орегано.


Приготування:
Незважаючи на простоту приготування, є певні тонкощі приготування «Капрезе». Помідори нарізати гострим ножем четвертинками. Маленькі кульки моцарели вийняти з розсолу, можна розрізати навпіл, а можна використовувати їх цілими. Вам знадобиться велика тарілка, краще біла — так «Капрезе» буде краще виглядати. Обережно викласти шматочки помідорів, чергуючи їх з маслинами. Зверху – кульки моцарели. Щедро посипати все орегано (варто трохи розтерти суху траву пальцями, щоб не було великих шматочків, або ж скористатися млинком для спецій). Розкласти базилік (кількість листя – за смаком).
Останній штрих: безпосередньо перед подачею до столу полити салат заправкою із оливкової олії, бальзамічного оцту, солі, перцю та цукру (соус вінегрет). Не треба ставити «Капрезе» в холодильник, щоб настоявся. Це ні до чого. Відразу ж несіть до столу й насолоджуйтеся смаком. До «Капрезе» прийнято подавати свіжий хліб (брускету).


 

салати, закуски, салати без майонезу, капрезе, моцарела, середземноморська кухня, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 742
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2482
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 2601
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 875
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.
Показати ще
Коментарів - 0: