clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

18 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 897

Курячий салат із грушею, фініками та фетою


Фото: автора

Ще один варіант у мою скарбничку «безмайонезних» салатиків. Поєднання складових нетрадиційне, але дуже цікаве.

Знайшла цей рецептик й одразу зацікавилася — дуже вже поєднання продуктів чудове. Приготувала й закохалася! Думаю, що його і на святковий стіл поставити не соромно. Це дуже смачно і дуже просто. Рекомендую!

Інгредієнти:
200 г сиру фета (можна і бринзу, але з фетою салат ніжніший), 100 г фініків, велика груша, пучок зеленого салату, 300 г вареного курячого філе, базилік.
Для заправки: 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. білого винного оцту, 1 ч. л. меду (краще гречаного — він ароматніший), 2 зубки часнику, мелений перець, сіль.

Приготування:
З фініків видалити кісточки й нарізати їх довгенькими смужками. Грушу почистити від шкірки, видалити сердцевинку з насінням і нарізати крупними, але тонкими скибочками.
На тарілки розкласти салат, краще його порвати руками.


Зверху викласти шматочки вареної курки.


Потім — кубики фети.


Розкласти на салат фініки та грушу.
Приготувати заправку: змішати олію, винний оцет, мед. Вичавити часник через прес. Поперчити. Солити обережно, оскільки сир фета досить солоний.
Полити заправкою салат, прикрасити листочками базиліку.

Перед подачею всі інгредієнти перемішати. 

салати, салати без майонезу, груша, фета, курка, фініки, без майонезу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2742
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Салат «Здоров’я» з селерою, яблуком та ананасами
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1956
Страва настільки смачна і проста у приготуванні, що я настійно рекомендую вам спробувати її. А ще вона надзвичайно корисна!
Салат «Куряче гніздечко» — смачне частування для Вогняного Півня
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2317
28 січня за східним гороскопом, весело помахуючи хвостиком, Вогняна Мавпа — символ року 2016 — залишить нас, поступаючись своїм місцем Півневі. Зустріньте нового господаря року приязно, приготувавши на вечерю нову цікаву страву.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 797
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 0: