clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

25 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1824

Картопля, запечена по-португальськи


Фото: автора

Ця картопля дуже смачна й ароматна. Підходить як гарнір до будь-якого м'яса й риби.

Як запевнили мене мої родичі, які емігрували до Португалії, таку картопельку у них подають у ресторанах до восьминога, риби, каракатиці та м'яса. Я ж вирішила викласти її окремим рецептом, оскільки ця смакота заслуговує на вашу увагу. Це бюджетна й проста страва, яка обов’язково приживеться у вашому «кулінарному арсеналі».

Інгредієнти:
Картопля, часник, розмарин, оливкова олія, вершкове масло, крупна морська сіль (всі складові брала на свій смак, адже точність пропорцій тут не важлива).

Приготування:
Картоплю можна брати будь-яку, але краще, якщо вона буде з тонкою шкіркою й не надто великого розміру. Бульби потрібно ретельно помити, але не чистити! Відварити їх до готовності в мундирі, охолодити (не обов'язково, якщо часу в обріз).

Потім ложкою зверху придавити обережно кожну картоплину, щоб вона злегка тріснула, але не розвалилася.


У форму, де картопля запікатиметься, влити трохи оливкової олії і розкидати по дну пластинки часнику (я вичавили його на кожну бульбу зверху, на дно дека не ризикнула, щоб не згорів).

Скласти у форму для запікання картоплю, посолити крупною сіллю, посипати сухим розмарином.
Зверху на кожну бульбу покласти приблизно 1 ч. л. вершкового масла (залежить від розміру картоплі, якщо маленька — масла менше).


Поставити в гарячу духовку й запікати до рум'янцю.


Накладати в тарілки, поливаючи ароматним маслом.

Окремим рядком: жодних інших приправ у вигляді чорного перцю, паприки, куркуми не потрібно. Часник і розмарин дають неповторний аромат! 

овочеві страви, картопля, португальська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цвітна капуста під соусом «Бешамель» із кунжутом
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1164
Завдяки запіканню у білому соусі цей дивно смачний гарнір набуває додаткової соковитості.
Запіканка з тертої картоплі «Оказія»
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2645
Смачний і простий гарнір до м'яса або риби.
Стручкова квасоля по-корейськи — відразу ж стає улюбленою!
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 702
Зі смаженою куркою або м'ясом — просто пальчики оближеш!
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 809
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 0: