Гаряча тема:
- Війна
У мене вишли маленькі тістечка, схожі на еклери. Якщо як начинку використовувати салат, паштет, сирну масу або ікру з маслом, то у вас буде закуска. Порожні профітролі подають до супів і бульйонів на окремій тарілці. Можна покласти порожні профітролі просто в тарілку із супом, але тільки перед самою трапезою, щоб вони не встигли розм'якнути.
Інгредієнти:
4 яйця, 3 жовтки, 200 г цукру, 150 г борошна, 120 г вершкового масла, 100 г какао, 50 г чорного шоколаду, 250 мл молока, 500 мл жирних вершків, 1 ст. л. крохмалю.
Приготування:
Тісто: влити в каструлю склянку гарячої води й додати 80 г вершкового масла, 1 ст. л. цукру. Довести до кипіння, помішуючи. Зняти каструльку з вогню й всипати повільно борошно. Перемішати отриману масу. Замісити тісто. Будьте уважними: яйця вбивайте у тісто по одному, ретельно помішуючи.
Деко застелити папером для випічки. Видавити тісто через кондитерський мішок (повинні вийти тістечка з “шапкою”) .
Поставити форму в розігріту до 200ºС духовку й випікати 30-35 хвилин.
Шоколадний соус: шоколад покришити в каструльку, додати 100 г цукру, 1 ст. л. вершкового масла. Влити 100 мл гарячої води і 250 мл вершків. Ретельно перемішати. Довести масу до кипіння, постійно помішуючи.
Крем: залишки цукру, вершкового масла, молока, вершків і 3 ст. л. какао довести до кипіння і зняти з вогню. Не забудьте весь час помішувати. Крохмаль всипати в мисочку, додати 2 ст. л. холодної води, перемішати. Влити розчинений крохмаль у каструлю з кремом, додати жовтки й ретельно збити міксером (краще над слабеньким вогнем). Наповнити охолоджені профітролі кремом, і естетично полити їх шоколадним соусом.
На замітку: в жодному разі не розчиняйте крохмаль у гарячій воді, інакше схопиться грудочками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: