Гаряча тема:
- Війна
Свою я знайшла в «закромах» у бабусі — старенька, страшненька, але така бажана! Смак цього смаколика пам’ятаю ще з дитинства, рецепт також бабусин, автентичний. Тісто найпростіше, вафлі виходять відразу ж — злегка хрусткі зовні й м'якенькі зсередини. При подачі можна полити їх будь-яким сиропом, медом, згущеним молоком, збитими вершками або будь-яким варенням. Так само можна «склеїти» вафлі одну з одною на кшталт гамбургера. У будь-якому випадку отримаєте дуже ситний і смачний сніданок.
Інгредієнти:
3 склянки борошна, пачка маргарину (у мене вершкове масло), 200 г майонезу (вирішила для цього рецепту зробити виключення і таки використала цей "нехороший" підступний продукт. Бабуся запевнила, що без нього ніяк!), 3-4 яйця, 1 ч. л. соди, дрібка cолі, склянка цукру, ванілін.
Приготування:
Борошно просіяти в миску й перетерти його з маслом. В окремій мисці збити цукор, ванілін та яйця. Додати у яєчну масу майонез та сіль і ще раз ретельно збити за допомогою вінчика. З’єднати дві суміші, замісивши густе та липке тісто.
Вафельницю перший раз змастити олією та добре розжарити на вогні. Тісто набирати столовою ложкою і класти рівно по середині вафельниці. Смажити вафлі з обох боків до зарум’янювання (процес брудний, масло постійно витікає крізь щілини вафельниці, але ця смакота того варта).
Викладати на обробну дошку, щоб вафлі не пом’ялися. Після охолодження перекласти у потрібно ємність.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: