clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

30 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 777

Лохікейтто — фінський вершковий суп із лососем


Фото: автора

Найніжніші вершки, дуже смачний лосось і теплий хлібчик...

Lohikeitto — знаменитий традиційний фінський вершковий суп із лосося. Він виходить дуже наваристим, ситним і ароматним. Класичний Лохікейто вариться на бульйоні з лосося зі свіжими кропом і петрушкою. Але головний секрет цього фінського шедевру — в наваристому, рожевого кольору бульйоні. У суп обов’язково додаються жирні вершки і крохмаль, що надає йому особливу оксамитовість.


Інгредієнти:
300 г лосося+голова риби, 2 цибулини, 2 морквини, лавровий листок, 300-400 г картоплі (почищеної і нарізаної кубиками), 0,5 л вершків (бажано жирних), 1,5-2 ст. л. крохмалю (чим більше крохмалю, тим густішим буде бульйон), 1 ст. л. вершкового масла, пучок зеленої цибулі, сіль, перець, свіжий кріп та зелень петрушки, лимон (порційно за бажанням).


Приготування:
У великій каструлі поставити варити голову лосося (нам буде потрібен лише рибний бульйон). Цибулю почистити та нарізати кубиками, моркву — натерти на тертці. Спасерувати овочі на вершковому маслі. Як тільки цибуля стане прозорою, додати подрібнену зелену цибулю. З бульйону вийняти голову та покласти засмажку. Довести до кипіння, зменшити вогонь і викласти картоплю. Закрити кришкою і варити до готовності картоплі. Потім додати в каструлю шматочки лосося і варити близько 5 хвилин. Влити вершки й перемішати.
Приготувати крохмальну «кашку», змішавши крохмаль з 2 ст. л. води, помішуючи до повного розчинення крохмалю. Додати цю суміш у суп і варити доти, поки він не загусне. Посолити й поперчити за смаком, приправити мускатним горіхом, притрусити нарізаним кропом і петрушкою. При подачі вичавити сік лимона (за бажанням).


 

перші страви, риба та морепродукти, суп, лохікейтто, фінська кухня, лосось

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Класична окрошка з курячою грудкою на білому квасі
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 526
Традиційний старовинний рецепт+головні секрети приготування.
Суп із зеленого горошку з часниково-сирними рулетиками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 665
Дуже незвичайна, але напрочуд смачна перша страва.
Вершковий суп із баклажанами та грибами
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 573
Досить незвичайне поєднання продуктів, але виходить дуже смачно!
Солянка збірна м’ясна: рятуємо продукти після свят
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 894
У приготуванні цієї першої страви слід дотримуватися трьох головних правил – вона має бути наваристою, гостренькою, солоненькою та кисленькою.
Показати ще
Коментарів - 0: