clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

3 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 3260

Домашній плавлений сир «Янтар»


Фото: автора

Приготувати м’який плавлений сир вдома не те, що не складно, а взагалі простіше простого.

Плавлені сири мають дуже широке коло використання. З них можна приготувати ароматні бутерброди, випічку, розчинити в бульйоні або на його основі приготувати соус. Цей приємний вершковий смак наводить на певні кулінарні фантазії. А як приємно намащувати його на свіжий хлібчик із хрусткою скоринкою!


Інгредієнти:
400 г домашнього сиру, 50 г вершкового масла, яйце, 0,5 ч. л. соди, сіль, куркума, дрібка солі, мускатний горіх, зелень кропу, зелена цибуля, сушений базилік.


Приготування:
Сир ретельно збити в блендері або перетерти через сито, щоб розбити всі грудочки і надати продукту однорідної консистенції. Потім додати яйце, масло, соду і знову ретельно все змішати. Посолити, додати сушений базилік та спеції.

Отриману масу перекласти в чистий казанок і поставити на повільний вогонь. При цьому її необхідно весь час помішувати. Це можна робити звичайною ложкою або дерев'яною лопаткою: як вам зручно. Як тільки маса розплавиться, набуде однорідної пастоподбної консистенції та на її поверхні з’являться перші пухирці, зняти з вогню (якщо суміш перетримати на вогні від неї відділиться сироватка, а сам сир більше нагадуватиме бринзу).

В готовий плавлений сир додати подрібнений кріп та зелену цибулю. Розлити в гарячому вигляді з пластикові контейнери або в інші ємності на ваш розсуд.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в плавлений сир можна додавати будь-які спеції і добавки на ваш смак. До прикладу, 1-2 зубки часнику, суміш сухих трав, солодку паприку, зерна кмину, шинку, гриби тощо.


 

закуски, домашній плавлений сир, янтар, сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1997
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2509
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 898
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 774
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 0: