Гаряча тема:
- Війна
Плавлені сири мають дуже широке коло використання. З них можна приготувати ароматні бутерброди, випічку, розчинити в бульйоні або на його основі приготувати соус. Цей приємний вершковий смак наводить на певні кулінарні фантазії. А як приємно намащувати його на свіжий хлібчик із хрусткою скоринкою!
Інгредієнти:
400 г домашнього сиру, 50 г вершкового масла, яйце, 0,5 ч. л. соди, сіль, куркума, дрібка солі, мускатний горіх, зелень кропу, зелена цибуля, сушений базилік.
Приготування:
Сир ретельно збити в блендері або перетерти через сито, щоб розбити всі грудочки і надати продукту однорідної консистенції. Потім додати яйце, масло, соду і знову ретельно все змішати. Посолити, додати сушений базилік та спеції.
Отриману масу перекласти в чистий казанок і поставити на повільний вогонь. При цьому її необхідно весь час помішувати. Це можна робити звичайною ложкою або дерев'яною лопаткою: як вам зручно. Як тільки маса розплавиться, набуде однорідної пастоподбної консистенції та на її поверхні з’являться перші пухирці, зняти з вогню (якщо суміш перетримати на вогні від неї відділиться сироватка, а сам сир більше нагадуватиме бринзу).
В готовий плавлений сир додати подрібнений кріп та зелену цибулю. Розлити в гарячому вигляді з пластикові контейнери або в інші ємності на ваш розсуд.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в плавлений сир можна додавати будь-які спеції і добавки на ваш смак. До прикладу, 1-2 зубки часнику, суміш сухих трав, солодку паприку, зерна кмину, шинку, гриби тощо.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: