clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

7 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1712

Цукати з гарбуза в шоколаді


Фото: автора

Цілком доступні, але надзвичайно смачні ласощі для фанатів натуральних солодощів.

Ніяких барвників та консервантів, тільки натуральні продукти! Гарбузові цукати можна додавати у випічку, подавати на десерт до чаю замість цукерок, прикрашати ними торти. Лимон можна замінити на апельсин, тоді цукати будуть мати інший присмак та аромат.


Інгредієнти:
1 кг гарбуза, 350 мл води, 1 ч. л. соди, 1 кг цукру, 0,5 лимона, цукрова пудра, 100 г шоколаду, 1 ст. л. вершкового масла.


Приготування:
Гарбуз нарізати великими шматочками і залити 1 л води, в яку додати 1 ч. л. харчової соди і залишити на ніч. Вранці воду злити й ретельно промити гарбуз. Зварити сироп з цукру і 350 мл води. Опустити в гарячий строп гарбуз і залишити на ніч. Потім сироп злити, додати нарізаний лимон, довести до кипіння, додати шматочки гарбуза і варити 10 хвилин. Залишити на ніч в сиропі.


Зранку гарбуз відкинути на друшляк і викласти на деко, встелене пергаментом.


Поставити в духовку на дві години (я ставила на три) при 110ºС.


Розтопити шоколад на водяній бані з вершковим маслом. Готові цукати наколювати на зубочистку й занурювати в рідкий шоколад. Обережно викладати на тарілку. Поставити на декілька годин в холодильник для застигання.


Можна цукати просто посипати цукровою пудрою.


 

десерти, гарбуз, цукати, домашні цукерки, страви з гарбуза

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Карамельний чізкейк+рецепт приготування домашнього сира Філадельфія
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 617
Дуже ніжний і неймовірно смачний десерт — ще одна варіація на тему «чізів»!
Горіховий чізкейк – по-справжньому «жіночий» десерт
солодка випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 672
Неймовірний смаколик! Його не описати словами. Текстура просто чарівна, а смак… кремовий, топлений, карамельний...
«Розумне» тістечко – і тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті
солодка випічка, десерти, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 2191
Тому, хто ще не зустрічав такого диво-тістечка, поясню чому воно так називається. Всі інгредієнти змішуються, виходить дуже рідке тісто, але в духовці воно «розумним» чином розшаровується на декілька шарів.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Пляцок «Курка в декреті»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1581
Шедевральний тортик, який обов’язково сподобається Вогняному Півню.
Показати ще
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова03.11.2015 22:35Леся, а ще такі цукерочки дуже корисні. Особливо для найменших солодкоїжок. Адже не завжди можна змусити малих вередунів їсти гарбуз. А ось від цукерок вони ніколи не відмовляться!:))
Від: lesya kurukina03.11.2015 15:31Готувала цей десерт моя мама, вийшло дуже смачно. Така смакота легко заміняє куповані цукерки і явно виграє за рахунок корисності і бютжетності)