ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Цукати з гарбуза в шоколаді

7 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5776

Фото: автора

Цілком доступні, але надзвичайно смачні ласощі для фанатів натуральних солодощів.

Ніяких барвників та консервантів, тільки натуральні продукти! Гарбузові цукати можна додавати у випічку, подавати на десерт до чаю замість цукерок, прикрашати ними торти. Лимон можна замінити на апельсин, тоді цукати будуть мати інший присмак та аромат.


Інгредієнти:
1 кг гарбуза, 350 мл води, 1 ч. л. соди, 1 кг цукру, 0,5 лимона, цукрова пудра, 100 г шоколаду, 1 ст. л. вершкового масла.


Приготування:
Гарбуз нарізати великими шматочками і залити 1 л води, в яку додати 1 ч. л. харчової соди і залишити на ніч. Вранці воду злити й ретельно промити гарбуз. Зварити сироп з цукру і 350 мл води. Опустити в гарячий строп гарбуз і залишити на ніч. Потім сироп злити, додати нарізаний лимон, довести до кипіння, додати шматочки гарбуза і варити 10 хвилин. Залишити на ніч в сиропі.


Зранку гарбуз відкинути на друшляк і викласти на деко, встелене пергаментом.


Поставити в духовку на дві години (я ставила на три) при 110ºС.


Розтопити шоколад на водяній бані з вершковим маслом. Готові цукати наколювати на зубочистку й занурювати в рідкий шоколад. Обережно викладати на тарілку. Поставити на декілька годин в холодильник для застигання.


Можна цукати просто посипати цукровою пудрою.


 

десерти, гарбуз, цукати, домашні цукерки, страви з гарбуза

Коментарі:

  Так  Ні, дякую