clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

11 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1472

Закрита картопляна піца з пряними травами «Pizza di patate»


Фото: автора

Не дивуйтеся, приготувати тісто для піци можна з картоплі! Воно виходить еластичним, із ним працювати одне задоволення.

Та й на смак таке тісто вас приємно здивує. А начинку можете обрати на свій смак. Особливої ж родзинки піці надають пряні трави та морська сіль. Рецепт взятий із італійського сайту.


Інгредієнти:
Тісто: 350 г борошна, 10 г свіжих дріжджів (у мене 1/3 пакетика сухих «Саф-Момент»), 1 ч. л. цукру, велика картоплина (відварити в мундирі, почистити), майоран, італійські трави, орегано, 3 ст. л. оливкової олії, крупна морська сіль.
Начинка: 150 г будь-якого твердого сиру (у мене швейцарський Грюйер), варена куряча грудка, декілька ложок консервованої кукурудзи, 5-6 печериць, 2 ст. л. томатної пасти, базилік.


Приготування:
Дріжджі покласти в чашку, додати півсклянки теплої води (125 мл), цукор і перемішати. Картоплю відварити «в мундирі», почистити й розім'яти. В миску насипати борошно, додати картоплю, дріжджі, дрібку солі, вимісити гладке еластичне тісто (воно не повинно прилипати до рук). Додати сухі трави, ще раз вимісити та залишити настоятися годину.

Потім розділити тісто на 2 рівні частини й кожну тонесенько розкачати. Одну частину тіста викласти у форму, рівномірно розподілити по всій поверхні.


Томатну пасту розмішати із сухим базиліком та змастити нею корж.

Зверху розподілити начинку в будь-якій послідовності. У мене варена курка, печериці, кукурудза, зелень.

Затерти все сиром (можна нарізати його тоненькими скибочками).


Накрити піцу другою половинкою тіста. Щільно заліпити краї, на поверхні зробити пальцями заглиблення (обережно, щоб не порвати тісто!). Піцу полити оливковою олією, посипати крупною морською сіллю і травами.


Духовку нагріти до 200°С. Випікати 35-40 хвилин до золотавого кольору.


 

солона випічка, піца, картопляне тісто, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальне «правильне» тісто для піци
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 972
За цим рецептом піца виходить не гіршою, ніж у найкращих піцеріях.
Цибуляник із сиром сулугуні (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солона випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 781
Соковитий пиріг, який зручно брати із собою в дорогу та смачно подавати до перших страв.
Італійська піца БЕЗ ЯЄЦЬ від шеф-кухаря VаhRеhVаh
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 980
Хрустка скоринка і багато-багато начинки!
Курячі мафіни з сиром та соусом Ранч
закуски, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 804
Чудова закуска, яка готується досить швидко, виглядає оригінально, нескладна у виконанні й чудово підійде для званої вечері.
Показати ще
Коментарів - 0: