clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

15 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1564

Салат «Цезар» з куркою та часниковими сухариками


Фото: автора

Одна з найпопулярніших страв північноамериканської кухні.

Чотири головні інгредієнти класичного «Цезаря» – куряча грудка, сир пармезан, сухарики з білого хліба і анчоуси. Останні використовуються в заправці, оригінальний склад якої до кінця так і не був розкритий, але в яку традиційно входять також гірчиця, вустерширський соус, яєчний жовток і оливкова олія. Всі інші компоненти, які зустрічаються в ресторанних або домашніх версіях «Цезаря» – можуть і зовсім не мати відношення до класичного рецепту. Анчоуси я кладу лише в «Цезар» із креветками. А якщо у вас не має вустерширського соусу, можете сміливо його замінити бальзамічним оцтом. Обидва варіанти заправки смакують пречудово!

Ігредієнти:
2 курячих філе (одна ціла грудка), 2 помідори, склянка домашніх сухариків, салати айсберг та лолло-росо, сир пармезан тертий, суміш італійських трав, паприка – за смаком.

Для заправки: 3 яйця, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. гірчиці, 1-2 зубка часнику, 100 мл оливкової олії, сіль, суміш перців.

Приготування:
Промити куряче філе, нарізати його шматочками, посипати їх сумішшю італійських трав й підсмажити до золотавої скоринки.


Батон нарізати кубиками й підсушити в духовці. На сковорідці розігріти олію (2-3 ст. л.) і додати нарізаний уздовж на частини зубок часнику. Коли олія закипить, часник зі сковорідки прибрати (олія набуває апетитного часникового аромату). Полити нею сухарики, притрусити їх сумішшю італійських трав та паприкою.


Промити листя салату, протерти його сухою серветкою, порвати руками на рівні частини (до речі, якщо листя салату попередньо замочити на годинку, воно довше залишиться хрумким).


Помити помідори й нарізати їх часточками. Викладати на тарілку листя салату, смажену курку, сухарики.


Для соусу «Цезар»: яйця зварити, відокремити білки від жовтків. Жовтки розім'яти виделкою. Додати лимонний сік, бальзамічний оцет, гірчицю і 1-2 зубки часнику, пропущених через прес. Влити оливкову олію, посолити, поперчити й перемішати (я збила все в блендері).

Полити соусом салат. Посипати «Цезар» тертим пармезаном і прикрасити часточками помідорів (або навпаки!:))).


 

салати, цезар, курка, американська кухня, салати без майонезу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Здоров’я» з селерою, яблуком та ананасами
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1935
Страва настільки смачна і проста у приготуванні, що я настійно рекомендую вам спробувати її. А ще вона надзвичайно корисна!
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2717
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 719
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
Теплий салат «Гарона» від шеф-кухаря Олени Ващенко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1759
Незвичний, цікавий і дуже свіжий салатик.
Показати ще
Коментарів - 0: