Гаряча тема:
- Війна
Такий кекс порадує любителів страв із гарбуза, а ще більше тих, хто його недолюблює, але розуміє, що це надзвичайно корисний продукт, який варто включати в свій раціон. Завдяки сухофруктам та кориці специфічний запах і смак гарбуза зовсім не відчувається, і ті, кому цей плід не зовсім до смаку, навіть не здогадаються про його присутність.
Інгредієнти:
1,5 склянки тертого гарбуза (краще брати солодкий гарбуз із яскравою м'якоттю), склянка цукру, яйце, по жмені кураги та родзинок, жменя подрібнених волоських горіхів, 1 ч. л. кориці, 1 ч. л. розпушувача, склянка борошна, 1/4 склянки олії без запаху, 2-3 ст. л. манки, ванілін.
Приготування:
Гарбуз натерти на крупній тертці, додати родзинки, нарізану курагу та попередньо підсмажені й подрібнені горіхи. Додати цукор і яйце, перемішати.
Влити олію, всипати борошно, корицю, розпушувач, ванілін та манку й знову перемішати (дати крупі трохи набрякнути).
Кексницю змастити, посипати манкою (я посипала панірувальними сухарями). Вилити тісто (воно виходить відносно рідким й займає приблизну третину форми).
Випікати при 180ºС 30-40 хвилин (до рум'яної скоринки).
Трохи охолодити й посипати цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: