Гаряча тема:
- Війна
Для приготування цієї страви можна використовувати як свіжу, так і заморожену броколі. Свіжу брокколі необхідно трохи відварити в підсоленій воді. Заморожену достатньо трохи протушкувати на сковорідці.
Замість фаршу можна використовувати гриби, шинку, куряче м'ясо або телятину, помідори, зелений горошок. Але для заливки обов’язкові інгредієнти — вершки, сметана, яйця, сир. Пікантний смак запіканці надає мускатний горіх.
Інгредієнти:
500 г м’ясного фаршу (у мене свинина), 2 цибулини, 600-700 г броколі, 100 мл сметани, 100 мл вершків, 4 яйця, 2 плавлені сирки (у мене зі шматочками печериць), 150 г твердого сиру («Едам», «Гауда»), сіль, перець, мускатний горіх.
Приготування:
Цибулю нарізати кубиками й спасерувати на олії до прозорості. Фарш посолити, поперчити й додати до цибулі. Смажити все разом до готовності фаршу.
Броколі розділити на шматочки й проварити декілька хвилин в підсоленій воді (не переварити!).
У форму викласти підсмажений фарш із цибулею.
Зверху брокколі.
Приготувати вершково-сирний соус: вершки, сметану, яйця, сир і мускатний горіх — ретельно збити вінчиком. Можна додати улюблені травки.
Вилити зверху на броколі.
Запікати в духовці при 180°C протягом 30-40 хвилин.
Окремим рядком: спочатку утворюється багато рідини, але потім після охолодження страви вона повністю просочить броколі.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: