clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

18 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1724

Пісочне печиво «Медова квіточка»


Фото: автора

Просте бюджетне домашнє печиво! Смачне та розсипчасте!

Готувала це печиво вперше. Зважилася одразу на подвійну порцію й не прогадала. Цей смаколик можна порівняти хіба що із соняшниковим насінням. Рука сама тягнеться за наступною печенюшкою і зупинитися немає сили. Медовий аромат під час випікання просто зносить голову!

Інгредієнти:
250 г борошна, 70 г холодного (не з морозилки) вершкового масла, 1 ст. л. рідкого меду, 3 ст. л. цукру, ванілін, жовток, 1 ч. л. разпушувача, дрібка солі.

Приготування:
У миску просіяти борошно з розпушувачем. Холодне вершкове масло натерти на борошно (я обкачую періодично шматочок масла в борошні, коли натираю). Перетерти масу в крихту. Додати цукор, мед, дрібку солі й жовток. Замісити еластичне тісто, скачати його в кулю й прибрати в холодильник на 30 хвилин.


Охолоджене тісто розкачати в тонкий пласт, формочками вирізати фігурки.


Пекти в заздалегідь розігрітій до 180ºС духовці приблизно 15 хвилин (готове печиво трохи м'яке, коли охолоне — стане пісочним та розсипчастим).


Посипати цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: таке печиво можна зробити більш симпатичним. Із яєчного білка, який залишився, цукрової пудри і лимонного соку можна приготувати білкову глазур і прикрасити нею печенюхи. Або оздобити їх візерунками з розтопленого шоколаду. 

солодка випічка, печиво, мед

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2670
Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.
Дуже смачна горіхова мазурка з родзинками та журавлиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2917
Рецепт дуже простий, нескладний у приготуванні, можна сказати буденний, але за смаком анітрохи не поступається святковим пирогам!
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2618
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2510
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
Показати ще
Коментарів - 0: