Гаряча тема:
- Війна
Я особисто не дуже люблю товстолоба. Цей товариш кістлявий — що маленький, що великий. Проте нещодавно в своєї знайомої я спробувала дивовижну страву з цієї непрезентабельної рибки й закохалася у рецепт назавжди. Готується все просто, від вас буде потрібно лише терпіння протягом 4 годин, поки товстолобик буде в духовці позбавлятися від кісток))
Інгредієнти:
Товстолоб, кукурудзяне борошно — для панірування, олія — для смаження, морквина, цибулина, половина коріння селери (або петрушки), приправа для риби, лавровий листок.
Для маринаду: 0,5 склянки томатнох пасти, 0,5 склянки 6%-го оцту (у мене яблучний; якщо ж у вас оцет міцніший, його можна розвести трішки водою), 0,5 склянки олії (я не використовувала взагалі), 3 ст. л. цукру.
Приготування:
Товстолоба почистити, випатрати, видалити хвіст, голову, плавники, помити й розрізати на порційні шматки (рибу бажано обирати середнього розміру, оскільки з маленькою багато метушні, а з великою виникнуть труднощі в процесі розм'якшення кісток). Посолити й приправити спеціями.
Запанірувати рибу в кукурудзяному борошні.
Обсмажити на сковорідці з обох боків.
Нарізати овочі й коріння для маринаду — цибулю, моркву, корінь петрушки або селери — все в довільній формі. Обсмажити все окремо в невеликій кількості олії.
Для маринаду змішати всі інгредієнти.
В глибоку форму або гусятницю скласти шарами: риба-овочі-риба-овочі тощо.
Залити все маринадом і додати лавровий листок за смаком.
Поставити в духовку на середній вогонь на 3-4 години під кришку (можна накрити фольгою). За годину до кінця приготування, кришку прибрати.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: згодна, що готувати довго, але за цей час всі маленькі кісточки розчиняться й можна буде насолоджуватися розкішною рибкою. Дуже смачно з рисом або картопляним пюре.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: