clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

28 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1788

Як зробити ідеальне гарбузове пюре для осінньої випічки?



Ви часто бачите в рецептах «гарбузове пюре», але не знаєте, як його приготувати? Тоді мої поради саме для вас!

Якщо просто відварити гарбуз і подрібнити його блендером, то випічка може й не вийти. В такому пюре виходить багато вологи. Набагато краще термічно обробляти цей сонячний помаранчевий овоч без води: на парі, у духовці й навіть у мікрохвильовці. Гарбузове пюре – це цілком самостійна дієтична страва, проте не всі її полюбляють (я в тому числі). Як на мене, то набагато цікавіше використовувати його як вітамінну й смакову добавку при приготуванні інших страв: каш, гарнірів, і головне – випічки. Кекси, мафіни, пряні пироги, здобні булочки, тарти, печиво, біскотті та скони. Варіацій безліч, крім того, смаколики із гарбузовим пюре ні з чим не порівняти та не переплутати!

На парі
Найзручнішим варіантом я вважаю гарбузове пюре з нейтральним смаком, коли при його приготуванні ми використовуємо лише гарбуз і… пару. Тобто м’якуш готується на водяній бані без додавання будь-яких спецій і прянощів. Таке гарбузове пюре можна додавати практично в усі страви-десерти, випічку, каші, гарніри, перші страви, запіканки! Гарбуз обирайте стиглий, ароматний. Добре, якщо у нього насичений колір. До речі, нові сорти не обов’язково яскраво-помаранчеві. Нещодавно мені до рук потрапив гарбуз із сонячно-жовтим м’якушем, який на смак та запах більше нагадував мускатну диню!

Гарбуз потрібно почистити, нарізати крупними кубиками, й розмістити у друшляку над киплячою водою (чи в спеціальній пароварці). Готувати до повного розм’якшення гарбуза. Потім охолодити й збити в блендері.


В духовці
Нагріти духовку до 200°С. Гарбуз помити й розрізати навпіл. Видалити насіння й волокна великою металевою ложкою. Шкірку зняти й подрібнити довільно. Викласти на деко, застелене пергаментом або фольгою. Зверху розкласти шматочки вершкового масла. Можна посипати м'якоть трішки сіллю, цукром та корицею.

Запікати 20-30 хвилин, або поки гарбуз не буде легко проштрикуватися виделкою. Вийняти з духовки й дати охолонути. Збити в комбайні до отримання гладкої однорідної маси.

В мультиварці та мікрохвильовці
Можна запекти гарбуз у мультиварці: для цього кубики викласти у форму від мультиварки. Поставити на режим «Випічка» на 30 хвилин. Періодично помішувати.

Також дуже швидко приготувати цю заготовку в мікрохвильовці: нарізати гарбуз кубиками й пекти в простому режимі «Нагрівання». Функцію «Гриль» вмикати не потрібно, адже скоринка нам ні до чого.

Гарбузове пюре можна зберігати в холодильнику до тижня або заморозити на строк до 3 місяців.
 

порадник, гарбуз, гарбузове пюре

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Оселедець під шубою» увійшов у «топ» екзотичних новорічних страв
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 789
Традиційний для багатьох українців салат вважають незвичним та дивним багато кухарів світу.
Капкейки — це маленькі порційні тортики, які прикрасять будь-яке свято
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 5169
Все про ці мініатюрні кулінарні шедеври знає хмельничанка Наталя Сова, яка ось уже три роки займається випіканням тортів на замовлення.
Анна Гайбура виготовляє букети, які не лише милують око, а котрі ще й можна... з’їсти
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 4603
Композиції складаються зі свіжих фруктів, овочів, ласощів та інших смаколиків
Різдвяні страви в різних країнах: англійці готують пудинг, німці печуть штолен
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 804
Практично в кожній країні є свої особливості святкування Різдва, у тому числі й кулінарні.
Показати ще
Коментарів - 0: