clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

29 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 941

Суп «Айнтопф» з квашеною капустою і копченостями


Фото: автора

«Eintopf» («все в одному горщику») — це густий ароматний німецький суп чисто селянського походження з м'ясом, копчениною, сосисками або іншими м'ясними продуктами.

Але цю першу страву готують не лише в Німеччині, але й у Бельгії, Іспанії та Франції. В бельгійський айнтопф часто додають світле пиво. Інгредієнтами для цього супу можуть бути бобові (квасоля, горох, сочевиця), овочі (картопля, капуста, бруква, морква) та крупи. А також макаронні вироби й сухарики. Айнтопф готують навіть із рибою. Чудово вписуються у суп квашена капуста, огірки та зелень.

Інгредієнти:
На каструлю в 6-7 л: 4 л бульйону (у мене курячий), 300 г сирокопчених мисливських ковбасок, 200 г копчених реберців, 8 картоплин, 100-150 г копченої курячої ковбаси (можна використовувати будь-які копченості, які є у вас у наявності), червоний перець чилі, 2 склянки квашеної капусти, цибулина, морквина, 2 ст. л. томатної пасти, 3 мариновані огірки, лавровий листок, 3 зубки часнику, зелень петрушки і кропу (за бажанням).

Приготування:
Копченину нарізати шматочками, реберця порубати.


Все злегка обсмажити на сковорідці. Овочі нарізати довільно й додати до ковбасок-реберець. Смажити протягом 10 хвилин й додати томатну пасту.
До бульйону покласти нарізану кубиками картоплю й зварити її практично до готовності. Потім закинути томатну засмажку, дати закипіти, покласти лавровий листок.
Слідом попередньо промиту капусту.


Потім огірки (я нарізала півмісяцями).


Посолити, поперчити. Варити айнтопф ще хвилин 10-15. Часник розтерти в ступці з крупною сіллю і додати у суп. Наприкінці покласти дрібно посічену зелень. Зняти з вогню і дати трохи настоятися. Можна посипати пелюстками паприки.

перші страви, айнтопф, квашена капуста, копченина, німецька кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Морквяно-імбирний крем-суп із часником та рум’яними грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 423
По-справжньому зимова, дуже смачна і легка в приготуванні перша страва з легким імбирним смаком.
Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 829
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Тертюха – традиційний білоруський супчик із картоплі
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 703
Дуже швидкий, дуже легкий і дуже смачний! Коли зовсім немає часу, ця перша страва – просто чарівна паличка.
Суп із зеленого горошку з часниково-сирними рулетиками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 662
Дуже незвичайна, але напрочуд смачна перша страва.
Показати ще
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова29.10.2015 21:08Віта, сподіваюся, що Вам сподобається! Супчик ситний та смачний.
Від: віта29.10.2015 20:57Дуже цікаве поєднання квашеної капусти з копченостями.Обов"язково спробую.