Гаряча тема:
- Війна
В цілому різновидів чанахі досить багато: їх готують із яловичини, свинини і навіть курячого м'яса. Головне, щоб воно було жирненьким, не пісним. Мені пощастило «роздобути» шматок баранини, але можна спокійно замінити її на свинячий ошийок, ребра з додаванням менш жирного м’яса, або приготувати чанахі на самих реберцях.
Інгредієнти:
600 г картоплі, 600 г м'якоті баранини, 150 г квасолі, 100 г цибулі, 100 г моркви, перець болгарський, 2 зубки часнику, 1 ст. л. томатної пасти, 2 ст. л. борошна, 1 ст. л. олії, лавровий листок, запашний перець, спеції (сіль, перець чорний мелений, перець червоний мелений, хмелі-сунелі).
Приготування:
Відварити квасолю до готовності (краще попередньо замочити її на ніч у воді).
М'ясо баранини промити, зачистити від плівок і нарізати великими шматками.
Підсмажити його у невеликій кількості олії до готовності, приблизно 20-25 хвилин. Посолити й поперчити, додати спеції..
Картоплю нарізати великими шматками, такими ж як і м'ясо. Підсмажте її на невеликій кількості олії протягом 15 хвилин, майже до готовності (не забудьте посолити).
Цибулю нарізати кубиками, моркву — брусочками.
Перець — кільцями.
Підсмажити овочі до золотавого кольору.
Борошно підсмажити на сухій сковорідці, без додавання олії до світло-коричневого кольору. Дати суміші охолонути, змішати до однорідної консистенції з півсклянкою холодної води. Перекласти м'ясо й картоплю в глечики, залити водою так, щоб вона повністю покрила продукти. Сюди ж додати варену квасолю й смажені овочі. Заправити чанахі томатною пастою або томатним соусом, також влити суміш підсмаженого борошна з водою (якщо в суміші будуть грудочки, перетріть її через сито). Готувати в духовій шафі практично до готовності (20-25 хвилин). Глечики вийняти з духовки. Часник почистити й вичавити через прес, додати його у страву. Потомити в духовці ще протягом 5 хвилин. Готові чанахі притрусити зеленню на ваш смак (петрушка, кінза, кріп).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: