ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

«Вертуни» з ковбасним сиром у кукурудзяних пластівцях

2 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3901

Фото: автора

Всім-всім, хто не любить куряче філе й знаходить його сухим, невиразним і нудним, присвячується!

Пропоную вам один із варіантів приготування філе, коли сухо й прісно не буде точно. Навіть наступного дня. Поєднання копченого сиру, соковитого перцю, пекучого часничку й солодкої кукурудзяної скоринки дає таку симфонію смаку, що навіть затяті вередуни мовчать і жують. Усередині «вертуни» неодмінно виходять дуже соковитими й ніжними.

Інгредієнти:
4 шт. курячого філе, 1-2 солодкі болгарські перчини, 200 г ковбасного сиру, 2 яйця, спеції за смаком (сіль, перець, карі), зелень, жменька борошна для панірування, 100 г (невеличка коробочка) солодких кукурудзяних пластівців.

Приготування:
Філе помити, розрізати повздовж на 3-4 частини, кожну відбити через харчову плівку молотком для відбивних. Замаринувати м’ясо у спеціях та солі й залишити маринуватися на 10-15 хвилин.


Ковбасний сир та перець нарізати тонкими смужками.
На відбите філе викласти сир і перець. Загорнути у вигляді маленьких рулетів (не бійтеся, вертуни не розвернуться! Вже на стадії обмакування в борошно вони будуть щільно «упаковані». Навіть якщо філе розірване в деяких місцях, сміливо ці огріхи загортайте).


Яйця збити. Кукурудзяні пластівці просто в пакетику покришити руками (якщо подрібнити сильно, вийде борошно, а якщо недостатньо — тоді вертуни швидко підгоратимуть).


Запанірувати вертуни в борошні.


Потім — занурити у яєчний кляр.


Наприкінці обкачати в кукурудзяних пластівцях.


Смажити на невеликому вогні з обох боків до рум’яної скоринки.

Подавати, прикрасивши смужками болгарського перцю та зеленню петрушки.

 

 

 

м`ясо та субпродукти, страви з курятини, вертуни, ковбасний сир, кукурудзяні пластівці

Коментарі:

  Так  Ні, дякую