clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

2 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 995

«Вертуни» з ковбасним сиром у кукурудзяних пластівцях


Фото: автора

Всім-всім, хто не любить куряче філе й знаходить його сухим, невиразним і нудним, присвячується!

Пропоную вам один із варіантів приготування філе, коли сухо й прісно не буде точно. Навіть наступного дня. Поєднання копченого сиру, соковитого перцю, пекучого часничку й солодкої кукурудзяної скоринки дає таку симфонію смаку, що навіть затяті вередуни мовчать і жують. Усередині «вертуни» неодмінно виходять дуже соковитими й ніжними.

Інгредієнти:
4 шт. курячого філе, 1-2 солодкі болгарські перчини, 200 г ковбасного сиру, 2 яйця, спеції за смаком (сіль, перець, карі), зелень, жменька борошна для панірування, 100 г (невеличка коробочка) солодких кукурудзяних пластівців.

Приготування:
Філе помити, розрізати повздовж на 3-4 частини, кожну відбити через харчову плівку молотком для відбивних. Замаринувати м’ясо у спеціях та солі й залишити маринуватися на 10-15 хвилин.


Ковбасний сир та перець нарізати тонкими смужками.
На відбите філе викласти сир і перець. Загорнути у вигляді маленьких рулетів (не бійтеся, вертуни не розвернуться! Вже на стадії обмакування в борошно вони будуть щільно «упаковані». Навіть якщо філе розірване в деяких місцях, сміливо ці огріхи загортайте).


Яйця збити. Кукурудзяні пластівці просто в пакетику покришити руками (якщо подрібнити сильно, вийде борошно, а якщо недостатньо — тоді вертуни швидко підгоратимуть).


Запанірувати вертуни в борошні.


Потім — занурити у яєчний кляр.


Наприкінці обкачати в кукурудзяних пластівцях.


Смажити на невеликому вогні з обох боків до рум’яної скоринки.

Подавати, прикрасивши смужками болгарського перцю та зеленню петрушки.

 

 

 

м`ясо та субпродукти, страви з курятини, вертуни, ковбасний сир, кукурудзяні пластівці

До теми

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Свинячі реберця з чорносливом у медово-гірчичному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Це моя фірмова страва на всі свята. Приготовлені за цим рецептом реберця виходять пікантними та водночас дуже м’якенькими.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Котлети по-стамбульськи в клярі із маленьким секретом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Якщо ви хоча б одного разу спробуєте ці котлетки, то вони підкорять вас своїм ароматом і соковитістю назавжди.
Язик по-кавказьки зі сметаною та горіхами
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Дуже смачна страва з традиційними для Кавказу інгредієнтами. Крім того, вона проста у виконанні.
Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
Показати ще
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова03.11.2015 22:29Юлія, так. Саме копчений сир та незвична паніровка надають крученикам особливої родзинки. Але це не означає, що з іншим сиром не буде смачно. Гадаю, що із сулугуні або із бринзою також суперово. Експерименти лише вітаються!
Від: Мойсеєнко Юлія03.11.2015 22:01Смачні мабуть) А якщо додати інший сир також смачно буде? Чи весь прикол у запаху копченого сиру?