clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

3 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1379

Салат із оселедцем, яйцем та квасолею


Фото: автора

Оселедець наше все! З чим ми його лише не куштували, але у поєднанні із квасолею — вперше.

Дуже душевний, ніжний та ситний салатик для любителів оселедця. Оскільки інгредієнтів небагато, особливу увагу слід звернути на якість риби: якщо вона солонувата, то її необхідно попередньо вимочити. Квасолю ж я рекомендую використовувати саме варену, а не консервовану. Адже остання може дати страві небажану сіль. Майонез же можна замінити на нерафіновану соняшникову олію або сметанну заправку. Із ними салатик теж дуже смачний.

Інгредієнти на 5 порцій:
Слабосолоний оселедець, 3-4 варені яйця, дві склянки вареної білої квасолі (у мене молода заморожена; в іншому випадку квасолю слід попередньо замочити перед відварюванням), 1/2 пучка зеленої цибулі.
Заправка: домашній майонез (у мене оливковий: 1 яйце, 0,5 склянки оливкової олії, 1 ч. л. готової гірчиці, 0,5 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. лимонного соку, трішки меленого перцю);

або сметанний соус — 2-3 ст. л. густої сметани, 1 ч. л. ніжної гірчиці, сіль, цукор; або соняшникова олія — запашна не рафінована.

Приготування:
Оселедець почистити, зняти шкірку, обробити на філе. Якщо риба солонувата, промити холодною водою і замочити в розчині молока й води (з розрахунку 2:1) на годину. Потім добре промокнути паперовим рушником або серветкою.
В глибокій мисці з'єднати порізані дрібним кубиком оселедець і яйця, додати квасолю (рідина повністю злити).

Зелену цибулю нарізати й одразу додати в салат. Заправити заправкою.

Ретельно все перемішати.


При порціонній подачі щедро посипати готовий салат зеленою цибулею та прикрасити шматочками вареного яйця.


 

салати, риба та морепродукти, овочеві страви, квасоля, оселедець

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 476
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 712
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 532
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 403
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Показати ще
Коментарів - 3:
Від: Світлана Яськова05.11.2015 19:14Дякую, мої любі, за увагу до рецепту та схвальні відгуки. Салатик дійсно смачненький. І хоча я не великий прихильник майонезу, встояти перед спокусою також не змогла!))
Від: Майданюк Олег05.11.2015 09:00смакота
Від: віта04.11.2015 21:26Дуууууже смачний салатик.Всім раджу приготувати.